Persbriefing: Toekomst van de WGA

24/09/2010 15:39

Verbond Van Verzekeraars

Geachte redactie,

Graag nodigen wij u uit voor een persbriefing bij het Verbond van Verzekeraars over de toekomst van de wet Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA), voorafgaand aan de hoorzitting die de Tweede Kamer aanstaande woensdag over deze regeling houdt. In deze hoorzitting komen niet alleen de tekortkomingen van het huidige hybride stelsel aan de orde, maar ook de vraag op welke wijze de belangen van werkgevers en werknemers in de toekomst het beste geborgd kunnen worden.

Het Verbond van Verzekeraars is ervan overtuigd dat ziekte en arbeidsongeschiktheid het beste in één integrale private keten kunnen worden aangepakt. Het in het regeerakkoord van het inmiddels demissionaire kabinet Balkenende opgenomen voornemen tot privatisering is echter nog niet gerealiseerd.

Inmiddels is invoering van een privaat stelsel urgent geworden door autonome ontwikkelingen van het hybride stelsel, die effectieve preventie en re-integratie belemmeren en groepen werkgevers voor grote financiële problemen kunnen stellen.

De tijd is daarom gekomen om de contouren van een houdbaar en effectief privaat stelsel voor u te schetsen en toe te lichten. Ook zullen wij inzicht verschaffen in het functioneren van het huidige hybride stelsel.

U bent van harte welkom op:

dinsdag 28 september om 10.00 uur

bij het Verbond van Verzekeraars

Locatie: Bordewijklaan 2 Den Haag

(op loopafstand van station/tramhalte Mariahoeve)

Een toelichting zal verzorgd worden door de heer Harold Herbert, directeur Verbond van Verzekeraars en de heer Adriaan Frijters, directeur schade- en inkomensverzekeringen van Nationale-Nederlanden en tevens bestuurder van de sector Zorg van het Verbond van Verzekeraars.

Gaarne aanmelden bij:

mw. M. Zuidervaart, tel 070 - 333 86 82, m.zuidervaart@verzekeraars.nl

Wie met de auto komt, kan parkeren in de garage van het Verbond.