Technologiebeurs HET Instrument biedt perspectief

27/09/2010 12:37

Federatie van Technologiebranches

Morgen, 28 september, gaat het grootste technologie-evenement van Nederland van start, HET Instrument in Amsterdam RAI. De voorinschrijving van professionele bezoekers biedt de organiserende federatie van technologiebranches, FHI, en de aangesloten bedrijven perspectief. Vandaag liep de teller op www.hetinstrument.nl richting de negentienduizend professionele bezoekers. Ruim vierhonderdvijftig bedrijven laten op HET Instrument zien wat er technologisch in het vat zit voor de toekomst in industriële elektronica, industriële automatisering en laboratorium technologie. De technologiebranches spelen tijdens het evenement vooral in op de maatschappelijke behoeften van dit moment: veiligheid, productiviteit, duurzaamheid en gezondheid.

Het evenement omvat behalve dertigduizend bruto vierkante meter beursvloer een omvangrijk conferentieprogramma met zesendertig verschillende sessies van elke gemiddeld zes inhoudelijke voordrachten, gericht op industrie en wetenschap. Inhoudelijk loopt het programma van draadloze sensoren, visionsystemen, productiesoftware via analyseapparatuur en life science technologie naar microsystemenen en nanotechnologie. FHI, federatie van technologiebranches geeft hiermee handen en voeten aan de ambities die zij recent in een technologiemanifest verwoordde en aanbood aan de Minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven en vervolgens ook aan de leden van de Tweede Kamer.

Ook de enkele weken geleden gepresenteerde halfjaar-trendcijfers van de branches bieden perspectief: de vier branches, industriële elektronica, industriële automatisering, laboratorium technologie en medische technologie realiseerden een groei van tien procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2009.

In totaal telt FHI ruim achthonderd technologiebedrijven bij de aangesloten branches, met een gezamenlijke jaaromzet van tussen de zes en zeven miljard euro.

In deze editie van HET Instrument wordt speciaal aandacht besteed aan het in zekere mate 'populariseren' van de wereld van technologie, vooral ook met het oog op het tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten, kenniswerkers. Spelelementen en live muziek, samen met gratis openbaar vervoer en gratis catering moeten zorgen voor extra interesse van jongeren. Het perspectief op een aantrekkelijke baan ligt voor hen klaar.

Wie meer wil weten, doet er goed aan een bezoek te brengen aan de beurs; HET Instrument 2010 vindt plaats vanaf morgen; dinsdag 28 september tot en met vrijdag 1 oktober in Amsterdam RAI. Vooraf kan al informatie worden ingewonnen op www.hetinstrument.nl.





http://www.hetinstrument.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (