Radboud Universiteit Nijmegen


Nijmeegse wetenschappers op de rode loper

Datum bericht: 27 september 2010

Hoofdpersoon zijn van een drie kwartier durende documentaire, gemaakt door een bekende filmmaker, die dan ook nog eens in première gaat op het Nederlands Film Festival - de meeste wetenschappers zal het nooit overkomen. Zo wel Ellen van Wolde, hoogleraar Exegese van het Oude Testament en Bronteksten van het Jodendom en Peter Hagoort, hoogleraar Cognitieve neurowetenschap, in het bijzonder gerelateerd aan neuroimaging. Aan beide Radboud-professoren is een documentaire gewijd in een zesdelige serie De magie van wetenschap. Dinsdag 28 september gaan ze in première op het Nederlands Film Festival.

Nijmeegse première en op tv
Wie daar niet bij kan zijn, heeft zondag 3 oktober de kans om de documentaires te bekijken in het Nijmeegse filmtheater LUX. De Nijmeegse première wordt voorafgegaan door een debat met de hoofdpersonen en de filmmakers, John Appel en Jeroen Berkvens. Vanaf 7 november is de serie De magie van wetenschap te zien op tv: wekelijks op zondag om 18.25 uur op Nederland 2.

Tweehonderd jaar KNAW
De documentaires zijn gemaakt op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), ter gelegenheid van haar tweehonderdjarig bestaan in 2008.