Rabobank (NL) implementeert Clear2Pay's Open Payment Framework 28/09/2010 09:34

PR Newswire

BRUSSEL en AMSTERDAM, September 28, 2010 /PRNewswire/ -- Clear2Pay, technologieleverancier van 'next generation' betalingstoepassingen voor financiële instellingen kondigt aan dat het een overeenkomst heeft getekend met Rabobank Nederland voor de Open Payment Framework (OPF) technologie ten bate van de implementatie van een bankbrede payment hub.

Het Open Payment Framework zal onderdeel zijn van de infrastructuur die het betalingsverkeer voor de Nederlandse activiteiten van de bank faciliteert. SEPA Direct Debit (onderdeel van een volledige SEPA portfolio) zal als eerste opgeleverd worden tegen het eind van het eerste kwartaal van 2011.

René Steenvoorden, Chief Information Officer van Rabobank Group stelt: "Na een grondige evaluatie van de technologie leveranciers hebben we voor Clear2Pay's Open Payment Framework gekozen vanwege de 'state of the art' technologie. Tezamen met de rijke en relevante functionaliteit, kan dit framework ons tot ver in de toekomst ondersteunen."

Michel Akkermans, Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Clear2Pay voegt toe: "Wij zijn uiteraard zeer verheugd te mogen samenwerken met één van de toonaangevende banken in onze 'thuismarkt'. Rabobank toont keer op keer dat excelleren op operationeel niveau een kernpunt in hun klantgerichte strategie is. Het aanbieden van betrouwbaar, snel en kosteffectief betalingsverkeer is daarom van vitaal belang voor de Rabobank en haar (internationale) klantenkring en dit is dan ook ons gezamenlijke doel en belang."


- Een foto van de ondertekeningssessie is beschikbaar via email: conny.dorrestijn@clear2pay.com

Over Clear2Pay

Clear2Pay NV is een technologieleverancier van 'next
generation' betalingstoepassingen voor financiële instellingen. Met een hoofdkantoor in Brussel, faciliteert het bedrijf banken en financiële instellingen in het aanbieden van betalingsverkeerdiensten. Clear2Pay's technologie is erop gericht de transactiekosten van betalingsverkeer te reduceren en om op een competitieve manier te voorzien in snelle, marktgerichte betalingsdiensten. Clear2Pay's betalingsverkeeroplossingen bieden organisaties eenvoudige manieren om hun klanten online te laten betalen: van complexe handelsondersteunende business-to-business-omgevingen, over e-commerce toepassingen, tot retail- betalingsverkeer en overschrijvingsdiensten. De functies behelzen betalingsopdrachten, reporting, verbanden leggen met "back-office processing"-systemen, clearing, netting, en regeling. Tevens biedt het bedrijf een breed gamma aan Integri test tools voor de end-to-end validatie van betalingsverkeer, ticketing en mobiele applicaties. Onder de klanten bevinden zich wereldwijde financiële instellingen zoals ING, Banco Santander, Crédit Agricole, VISA, MasterCard, BNP Paribas, The Federal Reserve, PBS (Denmark), The People Bank of China (PBOC), Bank of East Asia, ANZ and Commonwealth Bank. Clear2Pay is actief vanuit België, Frankrijk,Nederland, Polen, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Senegal, de Verenigde Saten, Australië, China, Maleisië en Singapore, en stelt momenteel meer dan 600 werknemers tewerk. Verdere informatie treft u aan op http://www.clear2pay.com.

Over Rabobank

De Rabobank Groep is een internationale financiële
dienstverlener op coöperatieve grondslag, actief op het gebied van retailbanking, wholesalebanking, vermogensbeheer, leasing en vastgoed. In Nederland ligt de nadruk op het bieden van een totaal pakket aan financiële diensten. De internationale focus is gericht op de food- en agrisector. De Rabobank Groep bestaat uit 143 zelfstandige lokale Rabobanken en hun centrale organisatie Rabobank Nederland met een aantal dochterondernemingen. De onderdelen kennen een sterke onderlinge verwantschap. In totaal werken er circa 58.400 fte in 48 landen. De Rabobank Groep heeft 1,8 miljoen leden en bedient wereldwijd ongeveer 10 miljoen klanten. Gemeten naar kernvermogen, behoort de Rabobank Groep tot de 25 grootste financiële instellingen ter wereld. De ratinginstituten Standard & Poor's, Moody's Investor Service, en DBRS geven de Rabobank Groep de hoogste kwalificatie voor kredietwaardigheid. Meer informatie op http://www.rabobank.com.

For more information:
Clear2Pay NV/SA
Conny Dorrestijn - VP Marketing and Communications
Email: conny.dorrestijn@clear2pay.com
M: +31-651-067201
For more information: Clear2Pay NV/SA, Conny Dorrestijn - VP Marketing and Communications, Email: conny.dorrestijn@clear2pay.com, M: +31-651-067201






-