Deelgemeente Charlois Rotterdam

Nog heel even: bijzonder theaterstuk in Pendrechtse sloopflat

De acteursgroep Wunderbaum speelt nog tot en met 9 oktober het theaterstuk Natives in de sloopflat in de Hontenissestraat. Voor de bezoekers is in de binnentuin een overdekte tribune gebouwd van waar men een goed zicht heeft op de locatie waar het stuk speelt: de zes woningen van het portiek Hontenissestraat 52-62.

Het stuk Natives gaat over de wereldcrisis en heeft als zodanig niets met Pendrecht te maken. Maar de plek waar het gespeeld wordt maakt het heel bijzonder. Tijdens de voorstelling maken twee muzikanten live muziek en vanaf de tribune kijkt het publiek in de kamers van de flat waarin Natives wordt gespeeld. De uitvoeringen zijn 's avonds als het al donker is zodat er met lichteffecten kan worden gewerkt. De foto hiernaast laat de eerste scène zien waarin een vrouw een kind baart (in de badcel van Hontenissestraat 54).

Speciaal voor de bewoners van Pendrecht is er een kortingsregeling: wijkbewoners kunnen de voorstelling bezoeken voor de halve prijs oftewel 7,50. Deze korting geldt voor maximaal 2 kaarten per persoon, reserveren met buurtbewonerskorting kan alleen telefonisch via de kassa van de Rotterdamse Schouwburg, telefoon (010) 4118110. Telefonisch gereserveerde kaarten kunnen afgehaald worden bij de kassa van de Rotterdamse Schouwburg (maandag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur) of op de avond van de voorstelling op de locatie tussen 19.00 en 19.30 uur. De toegang is aan de kant van de Ossenisseweg.

Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur, er zijn nog uitvoeringen op de volgende data: 29 en 30 september; 1, 2, 6, 7, 8 en 9 oktober. Tip voor de bezoekers: kleed je warm aan want ook al is de tribune overdekt, je zit buiten en het kan in deze tijd van het jaar 's avonds al behoorlijk fris zijn.

Kijk op http://www.wunderbaum.nl/Natives.html voor meer informatie. Wacht niet te lang met reserveren want op de tribune is maar beperkt plaats, vol = vol!