Portaal

Zeven flats in Smitsveen krijgen een naam

Zeven flats in de wijk Smitsveen krijgen deze week een naam. Met deze actie rondt Portaal Eemland de grote opknapbeurt van de flats aan de Weegbreestraat en Kamperfoeliestraat af.

De namen zijn door bewoners bedacht. De namen worden deze week op de flats aangebracht. Alle verwijzen naar het thema licht: Zonnewende, Universum, Avondzon, Sterrennevel, Ochtendgloren, Maneschijn en Prisma.

De actie is het sluitstuk van een omvangrijk renovatieproject in de wijk Smitsveen. De werkzaamheden bestonden onder meer uit het plaatsen van liften (één flat had al een lift, die is vervangen) en het opknappen van de entrees. Die werden ook afgesloten en voorzien van een intercom. Verder kreeg elke flat een ruimte om scootmobiels te stallen. Alle woningen kregen nieuwe deuren en inbraakwerend hang- en sluitwerk. "Mijn flat is door de renovatie heel erg opgeknapt," aldus bewoonster mevrouw Scholten. "De entree is prachtig geworden. Lekker licht en lekker luxe. Die automatische deuren en de lift vind ik fantastisch. Omdat de hal nu afsluitbaar is, voel ik me er zo veilig als wat."

Eind juni organiseerde Portaal een verwenfeest voor de betreffende bewoners. Er kwamen zo'n 250 huurders op het feest. Ze konden genieten van een stoelmassage, een voetmassage, een kleuradvies, een hennatatoeage, een kapper, een schoonheidsspecialist en een nagelstudio. Bijna alle activiteiten werden verzorgd door kleine ondernemers uit de wijk zelf. Daarnaast konden bezoekers vlechtjes in laten draaien, een mooie foto van zichzelf laten maken, eindeloos springen op het luchtkussen en genieten van suikerspinnen, slagroomsoesjes en allerlei kleine hapjes.

Portaal