Gemeente Blaricum


* Informatiebijeenkomst Hoogwaardig OV

Informatiebijeenkomst Hoogwaardig OV

Het college van B&W van Blaricum heeft op 14 september ingestemd met het voorkeurstracé Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) tussen Huizen en Hilversum. Ook de colleges van de vier andere gemeenten in het Gooi (Hilversum, Huizen, Blaricum en Laren) en gedeputeerde staten van Noord-Holland hebben met het tracé ingestemd.

Voordat de gemeenteraad over het voorkeurstracé besluit, vindt er een informatiebijeenkomst plaats. Op deze bijeenkomst worden het tracé en de keuze toegelicht, en kunnen belanghebbenden en belangstellenden hun mening laten horen.

Het voorkeurstracé loopt van het busstation Huizen, over de Huizermaatweg en langs 't Merk en de Randweg-Oost naar de carpoolplaats in Blaricum. Vanaf hier rijdt het HOV over de A27 naar Hilversum, met een halte bij Eemnes.
In Hilversum komt aan de zuidkant van het spoor een vrije HOV-baan naar het NS-station.

Voor Huizen en Blaricum is sprake van een fors betere ontsluiting: er komt een snellere en betrouwbare busverbinding van en naar Hilversum met een rijtijdwinst in de spits tot 18 minuten. De inpassing van het voorkeurstracé in de stedelijke gebieden is zodanig dat het verlies aan groen zo veel mogelijk wordt voorkomen en gecompenseerd. Tevens wordt de inpassing aangegrepen om de ruimtelijke kwaliteit te verbeteren.

Informatiebijeenkomst HOV Blaricum:
Dinsdag 5 oktober
Zaal open 19.30 uur; aanvang 20.00 uur
De Malbak
Wetering 122

|