Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C HT

BVN ondersteunt belang kwaliteit van zorg en transparantie

28 september 2010 - Borstkankervereniging Nederland (BVN) is blij dat zorgverzekeraars zich gaan profileren op kwaliteit en transparantie van zorg. Want zoals ook uit de binnenkort bekend te maken lijst van CZ blijkt, is er nog veel verbetering mogelijk in de kwaliteit van de Nederlandse borstkankerzorg.

De Monitor Borstkankerzorg van BVN wil borstkankerpatiënten laten zien wat de verschillen zijn tussen de ziekenhuizen. Het zorgaanbod wordt inzichtelijk gemaakt en de Monitor geeft aan hoe andere patiënten deze zorg ervaren hebben. Alle initiatieven die bijdragen aan transparantie juicht BVN toe, uiteindelijk gaat het om het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. Daarom werkt BVN nauw samen met zorgverzekeraars.

De ziekenhuizen die in de Monitor geen roze lintje hebben gekregen komen mogelijk niet overeen met de 'zwarte lijst' van CZ. Dit jaar heeft BVN als belangrijkste criterium voor het toekennen van een lintje gekozen voor de bereidheid van ziekenhuizen om bij te dragen aan transparantie. Ziekenhuizen die daar niet actief aan meewerken krijgen geen lintje. In de volgende fase gaan de kwaliteitseisen die CZ nu ook heeft gehanteerd zwaarder wegen, met een accent op de ervaringen van de patiënten.

Over Borstkankervereniging Nederland
Borstkankervereniging Nederland (BVN) biedt betrouwbare informatie en zet de ervaringen van borstkankerpatiënten, ex-patiënten en mensen die erfelijk belast zijn in voor betere borstkankerzorg. Als geen ander kunnen zij aangeven wat daarvoor nodig is. Belangenbehartiging en kwaliteitstoetsing zijn daarbij sleutelwoorden. Kijk ook op www.borstkanker.nl


Noot voor redacties


Cornelieke Roell
webregisseur/redacteur

roell@borstkankervereniging.nl

----------
BorstkankerVereniging Nederland
Gericht op het bundelen & inzetten van ervaringsdeskundigheid, voor iedereen die te maken heeft met borstkanker en voor betere borstkankerzorg.

algemeen: 030-2917222

ervaringslijn: 030-2917220

info@borstkankervereniging.nl | www.borstkanker.nl www.monitorborstkankerzorg.nl: goede informatie helpt!

Noot voor de redactie,