Politie Drenthe

Dinsdag 28 september 2010

Provincie Drenthe, 28-09-2010

Alcomobilisten aangehouden

HOOGEVEEN Maandagmiddag heeft de politie een 53-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man reed in een auto over de Tandarts Schipperstraat. Hij viel op doordat hij bij het zien van de surveillancewagen de auto direct aan de kant zette. Bij controle bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard en hij te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 255 ug/l (0,6 promille). Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 39-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden. De man reed over de Willem de Zwijgerstraat toen agenten hem staande hielden voor een alcoholcontrole. Bij de ademanalyse bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies 1175 ug/l (2,7 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt.

Rijden zonder geldig rijbewijs

MEPPEL De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 30-jarige automobilist uit Meppel aangehouden. Agenten zagen de man rijden op de Ambachtsweg zonder verlichting. Hierop kreeg de man een stopteken. Daar bleek dat het rijbewijs van de man was ingevorderd. Er is proces-verbaal voor beide overtredingen opgemaakt.

Jongen op heterdaad aangehouden voor vernieling auto

RODEN In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 17-jarige jongeman uit Roden aangehouden. Surveillerende agenten zagen de jongen op een auto staan welke geparkeerd stond aan de Brink. De jongeman kon op heterdaad worden aangehouden voor het plegen van vernielingen. Het dak van de auto is beschadigd geraakt. De jongeman is overgebracht naar het bureau voor verhoor. Hij is later die nacht heengezonden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken snorfietser aangehouden

RODEN In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 16-jarige jongeman uit Nietap aangehouden. De jongen reed op een snorfiets over de Westerstraat. Hij viel op omdat zijn voorlicht niet werkte. De jongeman is hierop aan de kant gezet. Bij controle bleek dat de jongeman niet in het bezit was van een bromfietsrijbewijs. Tevens had de jongeman te veel alcohol gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 710 ug/l (1,6 promille). Er is proces-verbaal tegen de jongeman opgemaakt.