Politie Groningen

Dinsdag 28 september 2010

Provincie Groningen, 28-09-2010

Winkeldievegges aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag twee meiden (16 en 18 jaar) uit Groningen aangehouden. Het duo werd in een warenhuis aan de Grote Markt in Groningen door de bedrijfsbeveiliging betrapt na het stelen van sieraden. De verdachten moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor konden zij weer gaan. Het duo deed afstand van de gestolen sieraden. De politie maakt proces-verbaal op.

Hulpverleners rukken uit vanwege joyrider

MARUM Diverse hulpverleningsinstanties zijn maandagmiddag uitgerukt vanwege een verongelukte auto op de Verlengde Wilpsterweg in Marum. Een voorbijganger zag de auto op de kop in een sloot en vond onder andere een knuffelbeertje bij het voertuig. Toen de politie bij het voertuig aankwam, bleek niemand in de auto te zitten en was er geen mens in de omgeving te bekennen. Hierop konden een tweede ambulance, het mobiel medisch team en duikers van de brandweer hun noodoproep afbreken. Tijdens het onderzoek van de politie meldde zich de eigenaresse (23) uit Surhuisterveen. Zij vertelde de politie dat haar auto zonder toestemming was meegenomen door een 17-jarige jongen uit Marum. Die jongen meldde zich ook bij het voertuig. Hij was na het ongeval uit de auto gekropen en er vandoor gegaan. De tiener is aangehouden. De politie maakt proces-verbaaal op.

Fietser en scooteraar botsen

GRONINGEN Een 13-jarige fietser uit Zuidhorn en een 56-jarige scooterrrijder uit Groningen zijn maandagmiddag op een fietspad langs de Friesestraatweg tegen elkaar gebotst. De Zuidhorner was tijdens het fietsen aan het rommelen aan zijn telefoon en kwam daardoor op de verkeerde weghelft. De Groninger op de scooter kon de tiener niet ontwijken. Beide personen zijn door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groninger onderuit met snorfiets

GRONINGEN Een 65-jarige snorfietser uit Groningen is maandagavond gewond geraakt op de Campinglaan in zijn woonplaats. De Stadjer ging door onbekende oorzaak onderuit en raakte gewond aan zijn gezicht. Ook klaagde hij over een pijnlijke heup. De snorfietser is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Automobilist ontkomt na achtervolging

TER APEL Een onbekende automobilist is maandagavond ontkomen na een achtervolging in Ter Apel. Agenten reden over de Beetserweg in Sellingen toen een tegemoetkomende automobilist, bij het zien van de politieauto, plotseling keerde en er met hoge snelheid vandoor ging. De politieauto ging er achteraan en de agenten gaven met licht- en geluidsignalen aan dat de bestuurder zijn auto langs de kant van de weg moest zetten. Daar had de bestuurder geen boodschap aan. De vluchtende automobilist haalde snelheden van 150 km/u. De politie nam daarom enige afstand om gevaarlijke situaties voor zichzelf en het overige verkeer te voorkomen. In de Poortweg in Ter Apel stopte de bestuurder en ging er rennend vandoor. Toen de politieauto aankwam, was de man verdwenen. Met een hond is nog in de omgeving gekeken. Dit had geen resultaat. De politie doet onderzoek naar de bestuurder.

Oud ijzer dief op gestolen fiets

HOOGEZAND De politie heeft maandagavond een 22-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De politie reageerde op een melding dat er bij het winkelcentrum aan de Gorecht-Oost ingebroken zou worden. Van een inbraak was geen sprake, maar er was wel een man die uit een container oud ijzer wegnam. Bovendien was de man in het bezit van een fiets die als gestolen geregistreerd stond. De man is aangehouden. Hij heeft een bekeuring gekregen voor het halen van goederen uit andermans afvalcontainer. De fiets is in beslag genomen en wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Drie mannen betrapt bij opbouw hennepkwekerij

GRONINGEN Drie mannen uit Purmerend (22, 24 en 51 jaar) zijn in de nacht van maandag op dinsdag op de Helper Westsingel in Groningen aangehouden. Het drietal liep heen en weer bij een vrachtauto waarin goederen voor een hennepkwekerij stonden. Ook in de woning waar het drietal door een getuige was gesignaleerd werd duidelijk dat er gewerkt werd aan de opbouw van een hennepkwekerij. Bovendien werden braaksporen bij de woning aangetroffen. Bij controle bleek ook de vrachtwagen veel te zwaar beladen te zijn en twee van de drie mannen konden geen legitimatiebewijs tonen. Het drietal is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Verwarde vrouw van spoor gehaald

GRONINGEN Een 41-jarige vrouw uit Polen is in de nacht van maandag op dinsdag tot twee keer toe van het spoor gehaald op het station in Groningen. De vrouw maakte met gebaren duidelijk een einde aan haar leven te willen maken. Zij is overgedragen aan de hulpverlening.

Alcomobilist rijbewijs kwijt

GRONINGEN De politie heeft dinsdag in de vroege ochtend het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige automobilist uit Hoogezand. De man was in de Steentilstraat in Groningen tegen de pui van een winkelpand gereden. Vervolgens was hij doorgereden, maar moest zijn vlucht vanwege een lekke band staken. Hij parkeerde de auto en deed voorkomen alsof hij niet zelf had gereden. Meerdere getuigen hadden de man echter zien rijden. Op basis van de schade kon ook worden vastgesteld dat de auto de winkelpui had geraakt. Bij controle bleek de man bovendien onder invloed van 1,7 promille alcohol. De man is aangehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor kon hij het bureau verlaten.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op woensdag 29 september, controleert de politie op de volgende plaatsen:


- N366 wegvak Veendam-Stadskanaal


- N33 Zuid Bareveld - aansluiting A7

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag 27 oktober op diverse plaatsen op snelheid.


- Groningen, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 3135, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 542, aantal overtredingen: 72, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Spijk, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 840, aantal overtredingen: 55, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Sebaldeburen, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 435, aantal overtredingen: 110, hoogst gemeten snelheid: 142 km/uur, maximum toegestane snelheid: km/uur.