Politie Utrecht

Persbericht Heuvelrug, 08.40 uur

Utrecht, 28-09-2010

Aanrijding met letsel

MAARSBERGEN Maandagmiddag 27 september kwamen een motor en een personen auto in aanrijding.

Rond 16.30 uur reden beide betrokkenen over de Woudenbergseweg richting Maarsbergen. Een 36-jarige man (gegevens onbekend) stond met zijn auto in de file en wilde keren op de weg. Op dat moment wil een 23-jarige man uit Groningen hem net inhalen met zijn motor. De motor raakt hierdoor de personenauto aan de linker voorzijde en hij kwam ten val. De 23-jarige man is vervoerd naar het ziekenhuis maar kwam er gelukkig met licht letsel vanaf.

Overvallen in onderzoek

VEENENDAAL/RHENEN De recherche onderzoekt twee overvallen die qua werkwijze overeenkomsten vertonen. De mogelijkheid bestaat dat de overvallen zijn gepleegd door dezelfde dadergroep, die waarschijnlijk lokaal bekend is.

Dinsdag 24 november 2009 werd een gewelddadige overval gepleegd op een woning aan de Spijnderstoren in Rhenen. Ruim 4 maanden later, zaterdag 6 maart 2010 werd een soortgelijke overval gepleegd aan de Munnikenweg in Veenendaal.

Op 24 november 2009 rond 20.30 uur belt een licht getinte man aan bij een woning aan de Spijnderstoren in Rhenen. Nadat de 57-jarige bewoonster de deur had geopend, drong hij met nog enkele personen het huis binnen. Terwijl de vrouw werd vastgehouden, doorzochten de andere verdachten de woning. Ze verlieten het huis met een kleine buit.

Bij deze overval werd een summier signalement van een van de daders afgegeven:


- man, lichtgetint uiterlijk, ongeveer 1.80 meter lang

Op 6 maart 2010 rond 19.35 uur werd er aangebeld op de Munnikenweg in Veenendaal. De bewoner deed open en een aantal mannen drongen het huis binnen en bedreigden zij de bewoners met een wapen. De overvallers gingen er met een geldbedrag vandoor.


- Dader1: man, ongeveer 22 jaar, lichtgetint uiterlijk, 1.80 meter, lange scherpe kaaklijn, Marokkaans/Nederlands accent


- Dader2: man, ongeveer 18 jaar, 1.70 meter, Marokkaans/Nederlands accent


- Dader3: man, ongeveer 19 jaar, 1.70 meter, Marokkaans/Nederlands accent

Uit getuigenverklaringen blijkt dat er een Seat Léon kort voor en na de overval is gezien bij de achterzijde van de Holleweg. Dit is een doodlopende klinkerweg. De politie heeft het sterke vermoeden dat dit de auto is geweest van de overvallers.

De dag na deze overval is een man, gekleed in een opvallende trainingsbroek, gezien die zich verdacht ophield rondom de Munnikenweg. Het is onbekend of deze man wat met de overval te maken heeft. De politie zou graag willen weten wie de man is en verzoekt hem of getuigen te reageren.

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over één van de twee overvallen. Met tips kunt u terecht bij 0900 - 88 44 district Heuvelrug. U kunt ook anoniem tips doorgeven op 0800 7000

Morgen zal het opsporing programma Bureau Hengeveld aandacht besteden aan deze zaak. Hierin zullen de auto en de man in de trainingsbroek te zien zijn.