Politie Rotterdam Rijnmond



POLITIE HOUDT MAN AAN NA MISHANDELING

Datum publicatie: 28-09-2010 10:54

Politiemensen van het district Zuid hebben zondagavond laat, rond elf uur, een man aangehouden voor de mishandeling van een cafehouder.

De 34-jarige verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, kwam naar een cafe aan de Slinge en maakte daar ruzie met onder andere de cafehouder. Deze werd door de verdachte met een kettingslot geslagen waardoor hij een bloedende hoofdwond opliep. Daarna ging de verdachte er vandoor.

Agenten kregen de melding en een signalement van de verdachte. Op de Slinge werden zij aangesproken door getuigen die naar een man op een fiets wezen. Dit was ter hoogte van het cafe waar de man de mishandeling had gepleegd. Dit zou de verdachte zijn. Zij zagen dat de man van zijn fiets stapte en met een kettingslot de ruit van het cafe insloeg. Daarna draaide hij zich om naar de politiemensen en bedreigde hen met de ketting.

Zij hebben hun vuurwapen gepakt en de man toegeroepen dat hij de ketting moest laten vallen. Dit deed hij niet en dreigde te slaan. Een agent loste een waarschuwingsschot waarna de verdachte eieren voor zijn geld koos. Hij liet de ketting vallen maar gaf zich niet direct gewonnen. Daarvoor was nog wel enig fysiek geweld nodig.

De man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.