Gemeente Eindhoven

Vierde Diner (Z)onder dak op 28 september
Daklozen leiden een zwaar en vaak onzichtbaar bestaan. Om hen toch eens in het zonnetje te zetten, organiseren het Eindhovens Studenten Corps en de gemeente jaarlijks een feestje voor hen: het Diner (Z)onder Dak. Vandaag, dinsdag 28 september, zijn alle daklozen uit Eindhoven weer welkom bij dit etentje.

Het is inmiddels de vierde keer dat het Daklozen diner plaatsvindt. Van een sjiek diner op een sjieke locatie is overigens geen sprake. Het diner is in de praktijk een uitgebreide barbecue, die ook dit jaar weer plaatsvindt achter de Nachtopvang het Eindje.

Activiteiten

Keurslager Frans Bongers uit Eind-hoven verzorgt het vlees voor de barbecue. Nieuw dit jaar is dat `collega'-daklozen van Rita's Kitchen (Neos) het toetje maken. Verder is er een bingo en zorgen de dj's Sjors en Sjimmie voor muziek. Bovendien richt Kapsalon Kelderman en van Noort een speciale kappershoek in. Winnaars van een dartwedstrijd kunnen hier terecht voor een gratis knipbeurt.

Hoeveel daklozen er uiteindelijk zullen komen, is niet bekend, maar de organisatie hoopt dat er zo'n 100 mensen zullen komen. Via posters en flyers in de diverse opvanglocaties wordt de feestelijke bijeenkomst bij hun onder de aandacht gebracht.

Dag van de Dakloze

Plan is het Daklozen Diner volgend jaar op te nemen in een nog nader uit te werken Dag van de Dakloze: een dag vol activiteiten voor en door daklozen. Doel daarvan is niet alleen begrip te kweken in de stad voor hun situatie, maar ook te laten zien dat daklozen zelf werken aan hun eigen (betere) toekomst.