Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.45 uur

Utrecht, 28-09-2010

Veroorzaker aanrijding rijdt door

UTRECHT Op het 5 Meiplein vond maandagmiddag een ongeval plaats. De veroorzaker reed door.

Getuigen belden omstreeks 15.50 uur naar de politie omdat er op het 5 Meiplein een ongeval had plaatsgevonden. Agenten gingen ter plaatse en troffen op het plein in het gras een auto aan. De bestuurster (gegevens onbekend) verklaarde zojuist afgesneden te zijn door een auto met drie jongens erin. Door deze manoeuvre raakte haar auto in de slip en belandde in het gras op het verkeersplein. De veroorzaker was doorgereden. Op het moment dat de agenten bezig waren het verkeer te regelen, verschenen een aantal jongens.

Tussen de jongens stond de bestuurder die de aanrijding had veroorzaakt. De 19-jarige man uit Utrecht werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hij gaf aan dat hij daar gereden had maar niet het ongeval had veroorzaakt. De politie zoekt uit of de bestuurder verantwoordelijk is voor de aanrijding.

90-Jarige vrouw opgelicht

UTRECHT Maandagavond werd een dame op leeftijd opgelicht door een man. De vrouw betaalde enkele honderden euros voor een laptop, maar kreeg niets.

De politie werd omstreeks 19.30 uur gebeld omdat een vrouw was opgelicht. Ter plaats op de Eykmanlaan troffen agenten een 90-jarige dame uit Utrecht aan. De vrouw verklaarde dat zij een man in vertrouwen had genomen en hem had gevraagd haar oude computer te vervangen en een Macbook voor haar aan te schaffen. De kwieke vrouw bleek nog actief op het World Wide Web en wilde een andere computer.

Maandag was de man, op verzoek van de vrouw, weer bij haar gekomen. Het slachtoffer had geld aan de man gegeven voor de aanschaf van de Macbook. De man vertrok en kwam niet meer terug. Helaas moet de bejaarde dame het voorlopig nog met haar oude computer doen.

Verzet bij aanhouding

UTRECHT Dinsdagochtend 28 september heeft de politie een man aangehouden die weigerde mee te werken aan een onderzoek.

Rond 02.00 uur hielden agenten een personenauto staande die rondreed zonder verlichting. De auto bleek niet van de bestuurder, een 20-jarige man uit Utrecht te zijn. Hierop besloten agenten de auto in beslag te nemen voor onderzoek. De man weigerde hieraan mee te werken en gedroeg zich opstandig. De man belemmerde het onderzoek dusdanig dat agenten hem hebben aangehouden en naar het bureau hebben gebracht. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.