FNV KIEM

Verlies van 35 arbeidsplaatsen bij Biegelaar Maarssen

dinsdag 28 september 2010

Bij drukkerij Biegelaar in Maarssen, waar op dit moment nog zo'n 200 personeelsleden werkzaam zijn, staat op korte termijn een reorganisatie gepland. De reorganisatie betekent een verlies van 35 arbeidsplaatsen. Bernhard van Iren, bestuurder Grafische sector van FNV KIEM: "Wij proberen het verlies van die 35 arbeidsplaatsen als bonden zoveel mogelijk via natuurlijk verloop op te vangen. Tijdelijk contracten worden bijvoorbeeld niet verlengd en daarnaast proberen we zoveel mogelijk werknemers met prepensioen te laten gaan."

10 à 15 gedwongen ontslagen
"Ondanks natuurlijk verloop van werknemers van Biegelaar moeten we toch rekening houden met 10 á 15 gedwongen ontslagen. Op dit moment hebben we contact met de or over het reorganisatieplan dat de directie van Biegelaar heeft voorgesteld. Dinsdag 5 oktober staat een afspraak gepland om verder te praten over de inhoud van een sociaal plan.

Ploegensysteem
Drukkerij Biegelaar, onderdeel van de Schlott Gruppe uit Duitsland, heeft het afgelopen jaar behoorlijk verlies gedraaid. Van Iren: "We verwachten dat dat ook nog in 2011 doorzet. Daarna hoopt men weer goede cijfers te draaien. De productie gaat na de formatie terug van 75 ton naar een tonnage van 66 à 67 ton. Dit zal o.a. gepaard gaan met verandering van ploegensystemen. Men zal gedeeltelijk terug gaan van 5 naar 3 ploegen is het plan."