Politie Gelderland-Zuid

Inbrekers gepakt

Nijmegen, 28-09-2010 o In de nacht van dinsdag op woensdag reden surveillerende agenten rond 05.00 uur door de Groenestraat in Nijmegen. Zij hoorden een oproep via de portofoon om naar de Molenweg te gaan waar een inbraak was gepleegd. Twee eenheden van de politie gingen direct naar de opgegeven locatie.

Op de kruising met de Daniëlsweg zouden volgens de gemeenschappelijke meldkamer nog twee personen lopen die volgens een getuige bij de inbraak betrokken waren. Ook wist deze getuige te melden dat een derde persoon ook nog in de buurt zou zijn. De drie mannen werden qua kleding omschreven en de politie-eenheden keken naar hen uit. Eén van de eenheden reed vanaf de Paul Krugerstraat de Simon Stevinstraat in. Daar passeerde vanuit een zijstraat een auto, zonder verlichting hen met hoge snelheid. De auto deed de verlichting aan en draaide de Paul Krugerstraat op.

Stoppen
De agenten reden achter de auto aan en gaven een stopteken. De auto reed nog even door over de Rosa de Limastraat maar stopte uiteindelijk toch. In de auto zaten drie mannen die voldeden aan de eerder opgegeven omschrijvingen. Verder zagen de agenten dat het contactslot van de auto verbroken was en dat er dozen achter in de auto lagen, vermoedelijk afkomstig van diefstal. De drie mannen werden hierop op verdenking van inbraak aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau van de politie. De mannen zijn 26, 30 en 39 jaar en komen alle drie uit Nijmegen. De politie is een onderzoek gestart naar de inbraak. (13)

Laatst gewijzigd 28-09-2010 11:53 | © Regio Gelderland-Zuid |