Erasmus Universiteit Rotterdam

Benoeming Erasmus MC

Prof.dr. J.H. Richardus hoogleraar Infectieziekten en publieke gezondheid

Prof.dr. J.H. (Jan Hendrik) Richardus is benoemd tot bijzonder hoogleraar Infectieziekten en publieke gezondheid in het Erasmus MC. De leerstoel wordt mede mogelijk gemaakt door de GGD Rotterdam Rijnmond. De benoeming is voor vier jaar.

Richardus studeerde Geneeskunde aan het Erasmus MC en behaalde in 1985 zijn doctorsgraad aan de TU Delft met een proefschrift over de Q-koorts. Hij kwam terug in Rotterdam als onderzoeker aan het Erasmus MC. In 1995 werd Richardus aangesteld als wetenschappelijk directeur van het Huisman Research Centre for Infectious Diseases - een samenwerkingsverband tussen het Erasmus MC en de GGD Rotterdam dat onderzoek doet naar preventie en controle van infectieziekten.

Richardus leidt in het Erasmus MC de onderzoeksgroep Infectious Disease Control en hij houdt zich in dit verband voornamelijk bezig met de ontwikkeling van (mathematische) modellen om te kunnen meten hoe infectieziekten van mens tot mens worden overgebracht en wat de invloed is van preventie- en controlemaatregelen.