Inspectie v/h Onderwijs


Inspectie constateert verbetering website NCOI

28 september 2010

De inspectie heeft recent de website van NCOI onderzocht. Gebleken is dat de NCOI sinds juni belangrijke verbeteringen heeft aangebracht op haar website.

Zo worden op de openingssite onder de knop `Erkende kwaliteit' de verschillende begrippen `erkenning door OCW' en `accreditatie door de NVAO' duidelijk uitgelegd. De doorklikmogelijkheid in deze tekst naar de lijst met geaccrediteerde HBO-bacheloropleidingen schept duidelijkheid over welke opleidingen van de NCOI geaccrediteerd zijn en welke niet. Ook de mogelijkheid om bij de beschrijvingen van de diverse opleidingen onder het subkopje `diploma' door te klikken naar de genoemde lijst is een goede aanvulling op de eerdere teksten. Studenten zijn daarmee op twee manieren in staat kennis te nemen van de status van de opleiding en daarmee de waarde van het diploma.

Ook is geconstateerd dat bij de beschrijvingen van de (niet geaccrediteerde) opleidingen onder het kopje "diploma" aangegeven wordt dat het een diploma van de NCOI betreft en dat dit diploma vrijstelling geeft bij opleidingen van de NCOI.

Gelet op deze wijzigingen ziet de inspectie geen aanleiding de berichtgeving over de NCOI nog langer voort te zetten op haar website. De eerdere berichtgeving is bij het verschijnen van dit bericht verwijderd.