Provincie Utrecht

Start bouw Apollovlinder

Feestelijke start bouw winkelcentrum Apollovlinder

Op feestelijke wijze is 25 september het startsein gegeven voor de bouw van het winkelcentrum Apollovlinder in Leusden-Zuid. Het winkelcentrum vormt samen met het multifunctioneel centrum en het gezondheidscentrum de spreekwoordelijke kers op de taart van deze nieuwbouwwijk.

Wethouder Erwin Jansma van de gemeente Leusden en gedeputeerde Wouter de Jong van de provincie Utrecht bestuurden op deze feestelijke dag niet de gemeente en de provincie, maar een graafmachine. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de bouwvoorbereidingen en de definitieve planning van de werkzaamheden. En die werkzaamheden zijn op 25 september gestart toen de wethouder en de gedeputeerde samen het bouwbord van het plan onthulden.

Leven in de brouwerij
Het graven van de bouwput en de funderingswerkzaamheden zijn waarschijnlijk rond de jaarwisseling in een vergevorderd stadium en de verwachte oplevering van het winkelcentrum is ruim voor het einde van 2012. Het winkelcentrum zal, wanneer het klaar is, het hart van Tabaksteeg en Leusden-Zuid gaan vormen en zonder twijfel het nodige leven in de brouwerij brengen.

Laatste ontwikkelingsfase
Met de bouw van het winkelcentrum en nog een aantal woningbouwprojecten is de laatste ontwikkelingsfase van Tabaksteeg aangebroken. Een groot deel van de wijk ligt er al prachtig bij. De straatklinkers zijn, waar mogelijk, al gelegd en ook de waterpartijen en de ecologische zone krijgen langzamerhand hun definitieve vorm. Kinderen kunnen zich op veel plaatsen uitleven in de verschillende speeltuintjes. Inmiddels is het gezondheidscentrum volop in gebruik. Begin 2011 zullen de voorzieningen op het gebied van cultuur, scholing en kinderopvang volgen.

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11