Politie Zaanstreek-waterland

Onder invloed van drugs

Zaandam, 26-09-2010 o Tijdens een verkeerscontrole op de Peperstraat ontvingen vrijdagmiddag negentien mensen een boete.

Een motorrijder die aan de kant werd gezet omdat hij geen goedgekeurde helm droeg, bleek een boksbeugel bij zich te hebben. De politie heeft de boksbeugel in beslag genomen.

Een 22-jarige man uit Westzaan werd aangehouden omdat hij onder invloed van drugs reed. De man reed de agenten voorbij en stak ter hoogte van de H. Gerhardstraat, uit het zicht van de controleplaats, een joint op. Agenten die verderop stonden, zagen de bestuurder echter rijden en waarschuwden hun collegas waarna een motoragent de man alsnog staande kon houden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De politie meldt de man daarnaast aan voor een onderzoek bij het CBR. Het CBR kan besluiten onderzoek te doen naar de rijgeschiktheid van de man. De uitkomst van het onderzoek bepaalt dan of de man, chauffeur van beroep, zijn rijbewijs wel of niet mag houden.

Tijdens de controle werden verder nog vijf fietsers bekeurd omdat ze het rode licht negeerden. En ook tien automobilisten die de gordel niet om hadden, evenals twee automobilisten die aan het bellen waren, werden staande gehouden en bekeurd.

Tot slot werd alle bestuurders nog een blaastest afgenomen ter controle op het rijden onder invloed van drank. Niemand had (teveel) gedronken.