GroenLinks provincie Utrecht


Concept Verkiezingsprogramma GroenLinks Utrecht (provincie) bekend!

Groen heeft de toekomst! Dat is de slogan waarmee GroenLinks bij de verkiezingen van de Provinciale Staten in maart 2011 ten strijde zal trekken. Alvorens het echter zo ver is zullen op de PLV van 20 november eerst de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma goedgekeurd moeten worden. Aan de kandidatenlijst wordt nog gewerkt, maar het concept-verkiezingsprogramma is inmiddels bekend: lezen dus!

Groen heeft de toekomst

DE TOEKOMST IS BEGONNEN

Het 17 pagina's tellende concept-verkiezingsprogramma neemt 5 keuzes als uitgangspunt:


1. Kies voor Ruimte

2. Kies voor Duurzaamheid

3. Kies voor de Samenleving

4. Kies voor Transparant Bestuur

5. Kies voor Kracht

Op 20 november zal op de PLV gestemd worden over het verkiezingsprogramma. Heeft u na het lezen van het (onder aan de pagina te downloaden) verkiezingsprogramma nog aanvullingen op het concept, dan is het mogelijk een amendement in te dienen. Lokale afdelingen, groepen van tenminste vijftien partijleden, het bestuur van de provinciale afdeling en de programmacommissie hebben hier de mogelijkheid toe.

Amendementen bevatten concrete tekstvoorstellen, die ofwel een aanvulling zijn van de huidige tekst, ofwel in de plaats komen van een aangegeven tekstgedeelte. Het concept-programma bevat regelnummers; amendementen verwijzen bij voorkeur naar die regelnummers.

De amendementen dienen uiterlijk op 1 november ontvangen te zijn door de voorzitter van de programmacommissie, Flip ten Cate, bereikbaar via het volgende mailadres: fliptencate@gmail.com.

Na ontvangst van de amendementen komt de programmacommissie bijeen om de binnengekomen amendementen te ordenen en te voorzien van een advies. De programmacommissie bepaalt ook de volgorde van behandeling. Uiterlijk op 13 november, één week voor de ledenvergadering, wordt de complete set (programma met amendementen plus adviezen) aan de afdelingen gezonden en aan de indieners van amendementen. Dat geeft afdelingen en indieners de gelegenheid om te beslissen of sommige amendementen niet beter kunnen worden samengevoegd.

Tenslotte zal de programmacommissie na de ledenvergadering de vastgestelde tekst nog éénmaal redigeren. Daarna wordt het programma opgemaakt en voorzien van illustraties (dat kunnen ook tekstboxes of interviewcitaten zijn!). Ook wordt een handzame en geïllustreerde samenvatting gemaakt, die uitgedeeld kan worden in de verkiezingscampagne van begin volgend jaar.