Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

28 september 2010

---

Milieubewust bewegen in Nieuw-West

28 september 2010
Op zaterdag 18 september bezochten bijna 1000 mensen het evenement Nieuw-West Beweegt. Dit evenement had als doel bewoners bewust te maken over duurzame mobiliteit, zoals wandelen, fietsen, openbaar vervoer, elektrisch vervoer en anders omgaan met mobiliteit.

Bezoekers konden aan de oever van de Sloterplas zuiniger leren autorijden in een simulator (Het Nieuw Rijden), een eigen ijsje maken door te fietsen, hun kleding laten opleuken in het mobiele naaiatelier, de fiets laten graveren en leren fietsen op een ligfiets of een bakfiets uitproberen. De segways en elektrische sportwagens waren het populairst.

Daarnaast was er ook informatie te krijgen over autodelen, het compenseren van vliegreizen, fietslessen en zonnepanelen. Honger? Dan kon je tegen een kleine vergoeding een hapje en drankje gemaakt van streekproducten kopen.

NW Beweegt electrische auto

Europese Mobiliteitsweek
Nieuw-West Beweegt was één van de acties tijdens de Europese Mobiliteitsweek in stadsdeel Nieuw-West.
Het evenement was klimaatneutraal, wat betekend dat de organisatie hiervan het CO2 gehalte niet heeft verhoogd.

Autoband op spanning gemeten
Op donderdag 16 september konden gebruikers van de parkeergarage van Albert Heijn Osdorp de spanning van hun autoband op laten meten. Een auto met de juiste bandenspanning rijdt zuiniger. Van de 78 gecontroleerde auto's had 82% een onderspanning. Door dit te verhelpen is de uitstoot van bijna 1700 kilogram CO2 voorkomen.

Filmvertoning West Beach filmfestival
Tot slot konden bewoners ook nog twee films over dit thema bekijken op locatie van het West-Beach filmfestival op woensdag 15 september. Hier werd een aflevering van "Going South, cycling through the Americas" en de documentaire "De race om de auto van de toekomst" getoond. Deze activiteit werd slecht beperkt bezocht.

---