GGD Zuid-Holland Zuid


Bestuurscommissie adviseert Jeugdgezondheidszorg over te dragen

Op donderdag 23 september j.l. is in de bestuurscommissie volksgezondheid van de regio Zuid-Holland Zuid het eindadvies van de stuurgroep integrale JeugdGezondheidsZorg (iJGZ) besproken. De stuurgroep adviseerde het voorgenomen besluit tot uitvoering te brengen en dus de taak van de jeugdgezondheidszorg van de GGD ZHZ (4-19 jaar) over te dragen aan het consortium Rivas/Careyn. De voorgestelde overgang naar Rivas/Careyn zal per 1 juli 2011 dienen plaats te vinden. Lees verder bij 'meer'.

JGZ logo klein

Het advies is door de bestuurscommissie overgenomen en zal als zodanig worden voorgelegd aan het Dagelijks Bestuur (DB) van de regio Zuid-Holland Zuid. Het DB zal het advies op 8 oktober a.s. in de vergadering behandelen en een besluit nemen. Het DB heeft daarbij de verantwoordelijkheid de voorgestelde uitplaatsing van de jeugdgezondheidszorg integraal te bekijken.

Door de bestuurscommissie zijn een aantal randvoorwaarden geformuleerd waaronder de overdracht kan plaatsvinden. Uitgangspunt is dat de GGD ZHZ zowel in financieel als kwalitatief inhoudelijk opzicht een volwaardige GGD dient te blijven. De overgang dient budgettair neutraal te geschieden en er moet een levensvatbare GGD overblijven. De bestuurscommissie heeft aan de voorzitter en aan de directeur van de GGD ZHZ de opdracht gegeven de genoemde uitgangspunten verder uit te werken.