Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 27 september

Alkmaar, 28-09-2010 o 16.00 uur

Aanhouding naar aanleiding van schietincident (tevens homepagebericht)

Den Helder, maandag 27 september 2010.

De recherche heeft vorige week woensdag 22 september in Rotterdam een 29-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietincident op 20 juli op de Brakkeveldweg in Den Helder. De man is afgelopen vrijdag door de rechter-commissaris voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Hij wordt ervan verdacht dat hij in de avond op dinsdag 20 juli een 25-jarige man uit Maarssen in zijn borst heeft geschoten na een ruzie op straat. Het slachtoffer is na een paar dagen uit het ziekenhuis ontslagen en inmiddels redelijk hersteld. De toedracht van het incident is nog niet geheel bekend. De recherche onderzoekt dat nog verder en in het kader daarvan kunnen er geen nadere mededelingen worden gedaan.

Lekke olieleiding bij chipsfabriek

Broek op Langedijk, maandag 27 september 2010.

Vanmorgen rond 06.15 uur kreeg de brandweer de melding dat er een olielekkage was bij een chipsfabriek aan de Westelijke Randweg. In een ketelhuis waar vier ketels staan opgesteld om bij een temperatuur van 230 graden chips te bakken, bleek een duimdikke olieleiding aan de buitenkant van één van de ketels te lekken. Hierdoor ontstond damp en rook. Nadat de ketel was uitgezet en de olie in temperatuur was gedaald zagen zes brandweerlieden kans om de olielekkage te stoppen. Ze liepen geen gezondheidsrisico maar kwamen wel onder de olie te zitten. Rond 10.30 uur was de situatie onder controle en konden de drie goede ketels weer in bedrijf worden gesteld. De vierde ketel wordt gerepareerd.

Drankrijders

Schagen, maandag 27 september 2010.

Rond 01.35 uur liep een 52-jarige automobilist uit Schagen op de Hofstraat tegen de lamp bij een alcoholcontrole. Hij moest mee naar het bureau en blies daar ruim twee maal de toegestane hoeveelheid voor een gevorderd bestuurder: 455 ug/ (tot 220 toegestaan). De man kreeg een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal.

Heerhugowaard, maandag 27 september 2010.

Rond 01.25 uur werd op de J van der Veldelaan een 40-jarige automobilist uit Heerhugowaard gecontroleerd op drankgebruik. De man moest mee naar het bureau en blies daar ruim drie maal de toegestane hoeveelheid: 710 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

Hoorn, zondag 26 september 2010.

Aan het eind van de middag werd een 63-jarige automobilist uit Blokker gecontroleerd op drankgebruik op de Eikstraat. De man moest mee naar het bureau omdat hij behoorlijk diep in het glaasje had gekeken. Hij blies ruim drie maal de toegestane hoeveelheid: 715 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

Slachtoffer inbraak loopt rugletsel op na sprong uit raam

Den Helder, maandag 27 september 2010.

Vannacht rond 00.45 uur hoorde een 23-jarige vrouw in een woning aan de Leeuwerikstraat dat de achterdeur beneden werd geforceerd. Ze raakte van de inbraak in paniek en sprong vanuit haar slaapkamer op de eerste verdieping naar beneden. Daarbij liep ze rugletsel en pijn aan haar been op. Ze moest worden opgenomen in het Geminiziekenhuis.

De politie stelde meteen een onderzoek in. Daarbij bleek dat de achterdeur was geforceerd maar er is nog niet bekend of er iets is weggenomen. Verdachten werden in de omgeving niet meer aangetroffen, ook niet na de inzet van een politiehond. Vanmiddag is de politie begonnen met een buurtonderzoek.

Getuigen worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Den Helder via 0900-8844.

Auto tegen boom

Sint Pancras, maandag 27 september 2010.

Vanmiddag rond 12.45 uur is bij een eenzijdig ongeval een 77-jarige automobilist uit Sint Pancras overleden. De man had iets afgegeven bij een bejaardenhuis aan de Bovenweg. Toen hij wegreed werd hij vermoedelijk onwel en verloor hij de macht over het stuur van zijn auto. Hij reed vervolgens frontaal tegen een boom. Door ambulancepersoneel is reanimatie toegepast en het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij overleed.

Diefstal busje

Enkhuizen, zondag 26 september 2010.

In de middaguren is van een Duits paar een witte bestelauto gestolen van het merk Volkswagen, type transporter en voorzien van het Duitse kenteken KR-AO-30. Het voertuig was door het stel geparkeerd en enkele uren achtergelaten op het Stationsplein. Ze gingen naar het Zuiderzeemuseum. Toen ze terugkeerden bleek hun auto verdwenen te zijn. Aan het eind van de middag was het voertuig betrokken bij diefstal van benzine bij een tankstation aan de snelweg A7 bij Wieringerwerf maar ook daar wisten de daders te ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek in en mocht u de auto zien, bel dan met de politie in Enkhuizen via 0900-8844.

Frontale botsing met gewonden

Opmeer, zondag 26 september 2010.

Rond 19.40 uur botste een 42-jarige bestuurder van een motorfiets uit Spanbroek op de Lindengracht frontaal op een 26-jarige bestuurder van een bromfiets uit Opmeer. Beide bestuurders raakte gewond en werden opgenomen in het ziekenhuis. Het letsel van de aanspreekbare motorrijder is nog onbekend, de bromfietser liep een been- en voetbreuk op.

De aanrijding ontstond nadat de motorrijder vanuit de Meriusstraat te ruim de Lindengracht opreed. Hij kwam daarbij op de weghelft waar de bromfietser hem tegemoet kwam. De motorrijder reed zonder helm. De bromfiets was mogelijk opgevoerd. Van beide bestuurders is in het ziekenhuis bloed afgenomen om te bezien of er sprake was van drankgebruik. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding en de technische staat van de betrokken voertuigen.

Een leger engeltjes

Middenmeer, zondag 26 september 2010.

Een leger engeltjes hebben ze gehad, zo rapporteerden agenten, toen bleek dat ze een gezin uit Middenmeer zonder letstel een bijzondere aanrijding had overleefd.

Een 40-jarige automobilist uit Middenmeer reed rond 17.30 uur over de Alkmaarseweg met naast zich zijn vrouw en achterin hun twee dochters van 7 en 10 jaar oud. Ze kwamen uit de richting van Alkmaar en waren op weg naar huis. Op een gegeven moment zag zijn vrouw dat haar man onwel werd en dat hun auto op de verkeerde weghelft terecht kwam. De vrouw riep naar haar man maar hij werd niet wakker. Ze gaf een ruk aan het stuur naar de goede kant van de weg. Hierdoor vloog de auto via het fietspad en de groenstrook over een slootje en kwam terecht in bosschages. Toen kwam haar man weer bij kennis. Van de aanrijding wist hij zich niet te herinneren. Uiteindelijk bleek niemand gewond. De auto was wel total loss. Het gezin is door ambulancepersoneel onderzocht.

Twee motorrijders onderuit door prut op de weg

Heerhugowaard, zondag 26 september 2010.

Rond 13.15 uur gingen twee motorrijders van 49 en 50 jaar uit Eindhoven en Heerhugowaard onderuit op de Groenedijk. Eén van hen blesseerde zijn enkel. Een motor liep flinke schade op en lekte olie, de andere had slechts lichte schade aan de kuip.

De motorrijders verloren de macht over het stuur doordat een loonwerker kool van het land had gehaald. Abusievelijk is daarna de rijbaan niet gereinigd. De eigenaar van het land regelt de schade met de betrokkenen.

Politie zoekt getuigen van een poging tot diefstal op straat

Alkmaar, zondag 26 september 2010.

Rond 19.45 uur heeft er een poging tot straatroof plaatsgevonden op de Wendelaarstraat. Een 36-jarige man uit Alkmaar wilde geld gaan pinnen bij de ABN-Amrobank. Nog voordat hij geld uit de automaat had gehaald werd hij van achteren benaderd door een onbekend gebleven man die hem met een hard voorwerp in zijn nek sloeg.

Vanuit zijn ooghoek zag het slachtoffer dat het een pistool betrof. Hij gaf de belager een elleboogstoot tegen zijn hoofd. Hierna gaf hij hem een vuistslag in zijn gezicht en hoorde daarna een harde knal. De man, die een helm droeg, ging er hierna vandoor en rende naar een gereedstaande quad met een handlanger erop. Hij sprong achterop en ze reden samen weg richting Amalia van Solmstraat. Het slachtoffer is hierna naar huis gegaan en heeft de politie gebeld. Hij had pijn aan zijn hand en schouder.

Agenten hielden in de omgeving twee bestuurders van quads aan maar het slachtoffer meldde dat die niets met de zaak te maken hadden. De politie onderzoekt of er een schot is afgevuurd.

De dader met het wapen voldoet aan het volgende signalement:

Man, 20 tot 26 jaar, lengte ongeveer 1,85 meter, Zuid Europees uiterlijk, tenger postuur. Hij sprak met een Marokkaans accent en droeg een zwarte pothelm.

Van de man die stond te wachten op de quad is alleen bekend dat hij een zwarte dichte helm droeg.

De XL-winkel van Albert Heijn was rond 19.45 uur nog open en er liepen mensen op straat. De politie hoopt dan ook dat getuigen zich telefonisch zullen melden bij de politie in Alkmaar via 0900-8844.