Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 28 september

Alkmaar, 28-09-2010 o 14.00 uur

Verkeersovertredingen op gestolen snorfiets (tevens homepagebericht)

Hoorn, maandag 27 september 2010.

Rond 10.00 uur zagen agenten op het Keern dat een 29-jarige man uit Hoorn op een snorfiets het rode verkeerslicht negeerde. Nadat hij een stopteken had gekregen bleek hij geen kentekenbewijs en legitimatiebewijs bij zich te hebben. Zijn rijbewijs bleek bij navraag sinds augustus geschorst.

De snorfiets werd overgebracht naar het bureau en daar bleek dat deze in juni 2010 was gestolen in Amsterdam.

De verdachte meldde zich in de middag op het bureau met zijn paspoort. Hij kon meteen worden aangehouden en verklaarde dat hij de brommer van een onbekende had gekregen. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt wegens heling waarna hij is heengezonden. Het voertuig gaat terug naar de gedupeerde.

Ex-vriend aangehouden na schermutseling

Castricum, maandag 27 september 2010.

Aan het begin van de avond heeft de politie een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Bakkummerstraat. Hij probeerde de woning van zijn ex-vriendin binnen te dringen nadat hij ruzie met haar had gemaakt. Hij sloeg een ruit van de voordeur in en bedreigde haar. De man is opgesloten in een politiecel en vanmorgen in verband met een nader onderzoek in verzekering gesteld.

Ten val door oliespoor

Den Helder, dinsdag 28 september 2010.

Vanmorgen rond 08.30 uur is op de Torplaan, bij de rotonde met de Ravelijnweg een 42-jarige bromfietsster onderuit gegaan als gevolg van een olie- cq brandstofspoor op het wegdek. De vrouw liep bij haar val op het wegdek een geblesseerde linkerarm op en werd per ambulance voor onderzoek naar het Geminiziekenhuis gebracht.

De politie heeft het spoor gevolgd en kwam uit bij een bedrijf in de Schooten. Daar bleek een een shovel waarvan het brandstoffilter was losgesprongen de oorzaak te zijn. De eigenaar van het bedrijf heeft de rijbaan schoon laten maken en de schade wordt via de verzekering afgewikkeld.

Kop-staart

Oudkarspel, maandag 27 september 2010.

Rond 20.00 uur vond er op de Schagerweg een kop-staart aanrijding plaats . Een 90-jarige automobilist uit Sint Pancras zag te laat dat een vrachtauto voor hem remde. Hij reed achterop en had na de botsing last van zijn borst. De man is met een ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek hij slechts kneuzingen te hebben opgelopen. De man wordt gezien zijn leeftijd uitgenodigd voor een rijvaardigheidstest door het Centraal Bureau Rijbewijzen (CBR).

Verkeerscontrole

Heerhugowaard, dinsdag 28 september 2010.

Vanmorgen tussen 07.15 en 09.00 uur heeft de politie het verkeer gecontroleerd op de Kerkweg. Drie automobilisten werden bekeurd omdat ze binnen de bebouwde kom sneller reden dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 50 km/u. Tevens werden acht weggebruikers opgeschreven omdat ze reden in strijd met een geslotenverklaring. Tussen 09.00 en 10.00 uur werd de controle verplaatst naar de Jan Glijnisweg. Daar reden twee automobilisten sneller dan 50. De hoogst gemeten snelheid was hier 84 km/u.

Fietsster gewond

Hoorn, dinsdag 28 september 2010.

Vanmorgen rond 09.15 uur vond er op de Torenwachter een aanrijding plaats tussen een 39-jarige vrouw op de fiets uit Hoorn en een 45-jarige automobilist uit Hoorn.

De vrouw wilde op de torenwachter linksaf slaan naar het winkelcentrum de Huesmolen. Daarbij zag ze de tegemoetkomende auto over het hoofd en kreeg een aanrijding. Ze werd geraakt tegen haar onderbeen en viel via de motorkap op de grond. Ze werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en ter observatie opgenomen.

73 automobilisten te snel

Noord-Scharwoude, woensdag 28 september 2010.

Tussen 07.20 en 11.10 uur heeft de politie de snelheid gecontroleerd van automobilisten op de Oostelijke Randweg, daar waar 50 km/u is toegestaan. Van de 398 passanten reden er 73 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u. De overtreders krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.

Verdachte van brandstichting aangehouden

Alkmaar, dinsdag 28 september 2010.

Vanmorgen heeft de politie op de Bergerhout een 51-jarige man uit Alkmaar aangehouden als verdachte van brandstichting.

De man had gistermorgen, maandag 27 september, aan de Baansingel ruzie gekregen met de hoofdbewoner over geld. Toen hij zijn zin niet kreeg sprenkelde hij benzine op de trap en in de hal, ging naar buiten en gooide een brandend voorwerp naar binnen waardoor er brand ontstond. De bewoner slaagde er gelukkig in het vuur met een emmer water te blussen voordat het zich kon uitbreiden. Er waren nog drie personen in de woning aanwezig.

De verdachte is opgesloten in verband met een nader onderzoek.