Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 28-09-2010

Automobilist onder invloed van drugs

RAAMSDONKSVEER: De politie arresteerde maandagavond 27 september om 23.40 uur een 22-jarig man die onder invloed van verdovende middelen achter het stuur van zijn auto zat. Toen de agenten hem in de
Hertogshoef wilden aanhouden, probeerde hij er nog hardlopend vandoor te gaan. Dat lukte hem niet. In het politiebureau heeft een GGD-arts een bloedproef van de verdachte afgenomen. De verdachte had naar eigen zeggen 0,5 gram cocaïne gebruikt. Laboratoriumonderzoek moet uitwijzen om welke drugs en om welke hoeveelheid het precies gaat. Dat onderzoek gebeurt bij het Nederlands Forensisch Instituut. Het rijbewijs van de 22-jarige Almkerker is ingevorderd. Aan het CBR is gevraagd om een nieuwe rijvaardigheidstest van de verdachte af te nemen. Uiteraard is daarbij van invloed in welke mate de man afhankelijk is van verdovende middelen. De auto van de verdachte staat gestald bij het politiebureau. Hij mag hem zelf niet ophalen.

Rijden zonder rijbewijs

RIJEN: Een 23-jarige man uit Rijen werd gearresteerd naar aanleiding van een verkeersovertreding. Hij werd maandagavond 27 september kort voor middernacht op de Eerste Lei achter het stuur van een bestelbus aangetroffen. De agenten controleerden het voertuig omdat de APK verlopen was. De bestuurder kon zich niet legitimeren en bleek bij nader onderzoek helemaal niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. In het politiebureau kreeg hij, na verhoor, drie bekeuringen uitgereikt:

- verlopen algemene periodieke keuring van de bestelbus

- geen geldig rijbewijs

- niet voldoen aan identificatieplicht

GILZE: Op dinsdag 28 september 2010 werd een 26-jarige man uit Tilburg bekeurd. Hij reed over Prinsenbosch te Gilze in een Audi A6. Het rijbewijs bleek bij bevraging al sinds 13-10-2008 ongeldig te zijn verklaard wegens ongeschiktheid. De 26-jarige automobilist werd gearresteerd en in het politiebureau werd er proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Auto staat bij het politiebureau en mag alleen door de verdachte worden opgehaald samen met iemand die wel geldig rijbewijs heeft.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 28-09-2010 14:48 | © Regio Midden en West Brabant |