Nederlander vindt zichzelf zorgzaam

28/09/2010 15:09

Spadel Nederland B.V.

Nederlanders staan naar eigen zeggen steeds bewuster in het leven. Zo zegt ruim 90% goed voor zichzelf te zorgen, denkt 62% meer na over natuur- en milieuaspecten dan vijf jaar geleden en besteedt ruim 70% veel tijd en aandacht aan dierbaren.

Toch blijft er nog wel wat te wensen over. Met name de zorg voor zichzelf én anderen staat bij velen op het verlanglijstje. Te weinig tijd en het simpelweg vergeten vormen echter de belangrijkste belemmerende factoren. Deze conclusies zijn afkomstig uit een representatief onderzoek onder ruim 500 respondenten, uitgevoerd door bureau Multiscope in opdracht van mineraalwatermerk Spa Reine. Spa Reine introduceerde onlangs nieuwe, duurzamere flessen en startte een multimediale campagne waarin de zorg voor jezelf, je naasten en de leefomgeving centraal staat.

ZORG VOOR ELKAAR - ONBETWISTE NUMMER 1

Gevraagd naar de betekenis van het begrip 'zorgzaamheid', is de zorg voor onze naasten de onbetwiste nummer één met 88%. Pas veel later denkt men in dit verband aan zorg voor zichzelf of de zorg voor natuur en milieu. Ruim 70% van de respondenten geeft aan veel tijd aan anderen te besteden. Ten opzichte van vijf jaar geleden, zegt ruim de helft zich bewuster te zijn van vriendschappen en familiebanden.

Toch zou ruim twee derde van de respondenten graag meer aandacht willen besteden aan dierbaren. Het ontbreken van tijd is de belangrijkste reden waarom het in de praktijk niet altijd lukt. Als we iemand extra aandacht willen geven, verblijden we deze persoon het liefst met 'traditionele' contactvormen als een bezoekje of een handgeschreven kaartje. Snelle, digitale contacten als het sms'je of berichtje op Facebook leggen het voorlopig nog af.

De voorkeurs Top 5 van extra aandacht voor anderen:


1. een bezoekje


2. een handgeschreven kaartje


3. een bloemetje


4. een telefoontje


5. een e-mailtje

ZORG VOOR JEZELF - KWESTIE VAN TIJD EN INZET

Het zit wel goed met de aandacht voor ons eigen persoontje. 91% van de Nederlanders geeft aan goed voor zichzelf te zorgen. Toch zou twee derde wel wat extra aandacht aan zichzelf willen geven. Gevraagd naar de reden dat dit (soms) niet lukt, zeggen vrouwen vaak dat ze geen tijd hebben; mannen geven aan dat het teveel moeite kost of dat ze er niet aan denken.

Goed voor jezelf zorgen, betekent volgens de respondenten:


- gevarieerd eten (44,8%)


- voldoende slapen (20,6%)


- voldoende bewegen (19%)


- voldoende water drinken (10,4%)

ZORG VOOR DE NATUUR - WE WORDEN STEEDS BEWUSTER

De natuur en het milieu speelt in toenemende mate een rol in ons dagelijks denken en handelen. 62% van alle Nederlanders geeft aan meer na te denken over natuur en milieu dan vijf jaar geleden. Het onderzoek toont bovendien aan dat bijna de helft van de Nederlanders bij aankoop van een product aan het duurzaamheidaspect denkt. Ook zijn we ons bewust van de rol die de natuur vervult in de toekomst. Bijna drie kwart van Nederland denkt na over een leefbare omgeving voor toekomstige generaties en zelfs 91% vindt het belangrijk dat onze natuur goed wordt beschermd.

OVER SPA REINE

'Zorgen zit in onze natuur, de natuur zit in onze fles', is het devies van Spa Reine. Spa natuurlijk mineraalwater komt rechtstreeks uit de bron, in het hart van de Belgische Ardennen. Spa koestert en beschermt dit unieke natuurgebied al sinds 1889, waardoor de kwaliteit en onovertroffen zuiverheid van Spa Reine ook voor toekomstige generaties gewaarborgd blijft. Onlangs introduceerde Spa Reine een compleet nieuwe serie flessen, die lichter zijn dan voorheen en een nieuw design hebben dat perfect aansluit bij de wensen en behoeften van de consument van nu. De flessen van Spa Reine zijn als eerste in Europa gemaakt van PET met maar liefst 50% gerecycled materiaal.





http://www.spa.nl