Gemeente Valkenswaard


Enthousiaste sporters tijdens Special Olympics

logo special olympics

Zaterdagochtend 25 september gingen onder een stralende septemberzon de Special Olympics Regionale Spelen (SORS) 2010 voor de regio Noord-Brabant en Zeeland, van start op de atletiekbaan van AVV in sportpark Den Dries in Valkenswaard.

De officiële openingsceremonie begon met een parade van de deelnemers aan de zes takken van sport: atletiek, hockey, tennis, voetbal, wielrennen en zwemmen. De ceremonie werd muzikaal opgeluisterd door Harmonie De Dommelecho. Burgemeester A. Ederveen verwelkomde namens de gemeente alle aanwezigen in Valkenswaard. De heer M. van Bottenburg, voerde als bestuurslid het woord namens Special Olympics Nederland en vermeldde dat het op 25 september Eunice Kennedy-Schriver Day is: een dag ter herinnering aan de oprichtster van de Special Olympics.

Lopers van Torch Run Nederland brachten de Special Olympics vlam (Flame of Hope) het stadion binnen. Zij werden vergezeld door vier Valkenswaardse SORS-deelnemers: Daniëlle Mientjes en Oscar Sweere van Kansplus zwemclub De Dolfijnen en Maikel en Jeffrey Box van het G-team van SV Valkenswaard. Zij hesen samen met burgemeester Ederveen de vlaggen, spraken vervolgens de Special Olympics eed uit en ontstaken tot slot de vlam.

Daarna gingen de sportwedstrijden van start. Zo'n 300 sporters met een verstandelijke handicap zetten in Valkenswaard hun beste beentje voor en namen met groot enthousiasme deel aan de ochtend- en middagwedstrijden. Daarnaast konden mensen uit de doelgroep gratis deelnemen aan twee demonstratiesporten: skeeleren en tafeltennis. Er was ook een cultureel randprogramma, met onder meer ludiek straattheater van Serpentine Entertainment en optredens van The Friday Night Specials, een Valkenswaardse dansgroep bestaande uit mensen met een verstandelijke beperking.

Bij de sluitingsceremonie keek wethouder van sportzaken M. Bax tevreden terug op een "fantastische dag". De Valkenswaardse zanger Coen van Och en Serpentine sloten, samen met het publiek, zingend en swingend dit bijzondere evenement af.