Politie Hollands Midden

Hillegom - Invalidenwagen voor zevende keer vernield

Hillegom, 28-09-2010 o Een 28-jarige man uit Hillegom heeft op maandag 27 september voor de zevende keer aangifte gedaan van vernieling van zijn invalidenwagen.

De man had zijn wagen op zondag 26 september om 11.00 uur onbeschadigd achtergelaten op een parkeerplaats aan de Clusisushof. Toen hij de volgende ochtend rond 07.30 uur bij zijn auto kwam ontdekte hij dat de buitenspiegel was vernield.

De eerste keer dat de auto vernield werd, was begin oktober 2009. Toen waren de vier banden van de wagen lekgestoken. Ruim zes weken later waren zijn ruitenwissers en beide buitenspiegels vernield. De daarop volgende keren werden met tussenpozen van een aantal weken weer één of twee buitenspiegels van de auto getrapt.

De politie heeft na elke aangifte een onderzoek ingesteld. Zij is uitgebreid in gesprek geweest met de eigenaar van de auto, er is buurtonderzoek verricht, extra gesurveilleerd in de buurt en de wijkagent heeft direct contact met de aangever.

De politie vraagt getuigen die tussen zondag 26 september 11.00 uur en maandag 27 september 07.30 uur iets opvallends hebben gezien of gehoord in de buurt van de Clusiushof, contact op te nemen via 0900-8844.

Indien u getuige bent van vernieling van een auto dan vraagt de politie direct 1-1-2 te bellen. Dit is namelijk een situatie waarbij elke seconde telt.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt elke seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen waarbij elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.