Dienstenbond CNV

Nieuws

28 september 2010

Onderhandelingen over Banden- en Wielencao van start!

Vrijdag 24 september jl. is een begin gemaakt met de cao-onderhandelingen Banden & Wielenbranche. Graag willen wij u nader informeren over het verloop hiervan en wat er de komende weken nog gaat gebeuren.

Zoals gebruikelijk starten de onderhandelingen altijd met een toelichting op de wederzijdse voorstellenbrieven. Maar al direct daarna ging de discussie over looptijd en loon. En dat is een heel ander begin dan gebruikelijk. Zonder nu al percentages te noemen, heeft het duidelijk gemaakt dat onze inzet voor enige koopkrachtverbetering erg ver verwijderd is van wat werkgevers verstaan onder hun gematigde loonbod. En ook over de looptijd zitten we niet op een lijn. Over deze zaken zullen wij, maar ook de andere partijen goed nadenken. Daar nemen we de tijd voor. Maar dan wel zonder stil te vallen.

CNV Dienstenbond gaat nu samen met de collega-vakbonden en werkgeversdelegatie eerst verder met een aantal andere onderwerpen: Levensfasebewust Personeelsbeleid (LBP), functiewaardering en de urenbank. Op vrijdag 8 oktober wordt daar in werkgroepen over doorgepraat.

De feitelijk onderhandelingen gaan op dinsdag 26 oktober as. verder. Daarna zullen we u uiteraard weer berichten.

Indien u naar aanleiding van deze Info vragen en/of opmerkingen heeft kunt u terecht bij uw bestuurder Martijn den Heijer: 010-2651111 of m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl.