Beweging 3.0


Rode loper uit voor medewerkers in de thuiszorg

dinsdag, 28 september 2010

Amersfoort - Voor thuiszorgmedewerkster Judith Corbijn begint de werkdag wel op een heel glamoureuze wijze. Zij maakt haar entree op haar werk over de rode loper. Samen met Mijn tijd voor de zorg legt Beweging 3.0 op de Dag van de Thuiszorg de rode loper uit. Zo toont Beweging 3.0 symbolisch haar waardering voor de inzet en betrokkenheid van ál haar medewerkers.

De Dag van de Thuiszorg is elke vierde dinsdag in september; een dag om medewerkers te bedanken en om de veelzijdigheid van de thuiszorg te laten zien.

Dagelijks trekken heel veel medewerkers van Beweging 3.0 erop uit om hun cliënten thuiszorg te geven. Zeven dagen in de week en dag en nacht staan de medewerkers klaar om op allerlei manieren te helpen. `Samen met jullie teamleiders gaan jullie er toch maar weer voor én met een prachtig resultaat. Onze cliënten zijn bijzonder te spreken over jullie inzet, professionaliteit en betrokkenheid', aldus Marlijn Lenselink, divisiedirecteur thuiszorg bij Beweging 3.0.

Dagelijks krijgt ruim een half miljoen Nederlanders hulp van de thuiszorg. Omdat ze het niet meer redden om zich zelfstandig te wassen of aan te kleden, hun huishouden op orde te houden of omdat ze tijdelijk hulp nodig hebben na een operatie. Hulp van de thuiszorg stelt hen in staat om hun leven zoveel mogelijk op hun eigen manier voort te zetten, in hun eigen vertrouwde omgeving.

Thuiszorg is dan ook bijzonder werk dat iedere dag en bij iedere cliënt weer anders is. Maar werken in de thuiszorg is méér: als medewerker stap je binnen in het privéleven van mensen. Dat vraagt om inlevingsvermogen en aandacht. Wijkverpleegkundige Froukje: "Als voor de eerste keer de deur voor je open gaat, weet je nooit wat daarachter is. Dat maakt het elke keer weer spannend." De persoonlijke ontmoetingen en een bijdrage leveren aan iemands gezondheid en welzijn, zijn dan ook vaak de drijfveren van mensen die in de thuiszorg werken. Voor de campagne Mijn tijd voor de zorg, schrijven Froukje en Edwin wekelijks over wat zij meemaken op hun werk en bij mensen thuis. Ze geven zo een realistisch beeld van de veelzijdigheid van de dagelijkse praktijk.

Mijn tijd voor de zorg
Mijn tijd voor de zorg is een realiteitscampagne die een oprecht en authentiek beeld van de ouderen- en thuiszorg wil neerzetten. Zes medewerkers uit de zorg bloggen elke week over hun tijd voor de zorg uit het hart en uit de praktijk. Mijn tijd voor de zorg wil dat de discussie over de toekomst van ouderen- en thuiszorg goed wordt gevoerd. Niet op basis van aannames of incidenten, maar op basis van de realiteit, vanuit het hart van de zorg, waarin het draait om de medewerker en de cliënt.

Dag van de Thuiszorg
De Dag van de Thuiszorg bestaat sinds 1990 en is in het leven geroepen door de brancheorganisatie om extra aandacht te vragen voor de thuiszorg. Aanleiding voor deze thuiszorgdinsdag na Prinsjesdag waren bezuinigingen in de zorg en personeelstekorten. Zaken die nog steeds actueel zijn.

Kijk op http://www.mijntijdvoordezorg.nl/ voor een realistisch beeld van de zorg!