Politie Zuid-Holland-Zuid

Politie zoekt getuigen poging aanranding/verkrachting

Hardinxveld-Giessendam, 28-09-2010

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die informatie hebben van een poging aanranding/verkrachting die plaatsvond op zondagavond 26 september. Omstreeks 20.45 uur liep een 26-jarige vrouw op het Hoepmakerspad toen zij merkte dat er iemand achter haar liep. Ze wilde zich omdraaien, werd belaagd door een man die haar vastpakte en haar meetrok. De vrouw gilde hard, kon zich na een worsteling losrukken waarna de man zich rennend uit de voeten maakte in de richting van de Buitendams. De vrouw rende daarna naar een nabijgelegen woning waarvandaan de politie werd gebeld. Op de Buitendams heeft een getuige de man telefonerend voorbij zien lopen.

De politie beschikt over het volgende signalement: man, 28-30 jaar, +/- 170 cm.lang, donkere kleding met nette broek, zwarte schoenen, donker haar.

Het incident heeft veel impact gehad op de vrouw. Getuigen die de verdachte hebben zien lopen of mensen die andere informatie hebben, worden dringend verzocht zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.