Gemeente Eijsden

Gemeente Eijsden biedt petitie aan

Eijsden, 28 september 2010

Dinsdag 28 september heeft de projectgroep Station Eijsden een petitie aangeboden aan de Vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat van de Tweede Kamer.

De heer Han ten Broeke, fungerend voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Verkeer, heeft de petitie in ontvangst genomen.

Onder leiding van wethouder ir. K.M. Wolff heeft de projectgroep de afgelopen maand hard gewerkt om nieuwe ontwikkelingen en kansen in beeld te brengen om de trein op zo kort mogelijke termijn weer te laten stoppen op station Eijsden (zie bijgevoegde petitie).

De gemeenteraad van Eijsden wil graag dat station Eijsden weer wordt opgenomen in het euregionale treinverkeer en dat het station daarin een belangrijk knooppunt wordt. De gemeente Eijsden hoopt dat de Kamercommissie de gemeente in haar streven wil ondersteunen.

Eind 2008 hebben NS en NMBS de tweejarige proef van de Maastricht-Brussel-Express omgezet in een contract tot december 2011. Daaruit volgt dat het zeker tot december 2011 duurt voordat er gesproken kan worden of de trein weer in Eijsden kan stoppen. Dit is voor Eijsden, gelet op de ontwikkelingen in de regio, niet langer acceptabel.

De projectgroep is een initiatief van de gemeente Eijsden en bestaat uit wethouder K. Wolff en de heer J. Mertens namens de gemeente Eijsden, de raadsleden J. Willems (Partij Groot Eijsden), J. Dreessen (Progressief Liberaal Eijsden-Margraten) en J. Debeij (PvdA). Het Burgerinitiatief Trein Terug in Eijsden is vertegenwoordigd door de heer J. van Lieshout. Mevrouw L. Geurts en de heer R. Huijnen vertegenwoordigen de inwoners van Eijsden. Namens de provincie Limburg participeert de heer F. Span.

Te downloaden:

* petitie_Def_station.pdf