Gemeente Almelo

Gemeente Almelo start een digitaal omnibuspanel

28 september 2010 - Vorige week is aan een aantal willekeurig geselecteerde Almeloërs een brief verzonden waarin de Gemeente Almelo hen vraagt om lid te worden van een gemeentelijk omnibuspanel.

Ieder jaar hield de Gemeente een onderzoek via een omnibusenquête en via een internetpanel. Dat gaat nu veranderen; er komt nu één digitaal omnibuspanel. De leden van dit omnibuspanel krijgen enkele keren per jaar via internet een vragenlijst voorgelegd.

Voor de opbouw van het nieuwe omnibuspanel zijn veel meer deelnemers nodig. Daarom heeft de Gemeente een uitnodiging verzonden aan een groot aantal Almeloërs met de vraag lid te worden van het omnibuspanel. Om lid te worden van het panel kan een mailtje gestuurd worden aan omnibuspanel@almelo.nl. Iedereen die zich daar nieuw aanmeldt krijgt vervolgens een e-mail terug met een uitnodiging voor een vragenlijst. Op dit moment is dat een enquête die gaat over de bezorging van de weekbladen, de bestuurscultuur van de gemeente Almelo en over de verkiezingen van dit jaar. De vragenlijst staat op www.almelo.nl/onderzoek maar om de vragenlijst in te kunnen is eenmalig een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Die krijgen mensen in een e-mail toegezonden.

De gegevens worden vertrouwelijk verwerkt en uitsluitend voor onderzoeksdoeleinden gebruikt. Voor het doen van onderzoek is voor de medewerkers van de Gemeente Almelo de gedragscode voor statistiek en onderzoek van kracht.

Ook als men niet over internet beschikt, maar men wil wel graag mee wil doen, dan kan men zich telefonisch aanmelden via (0546) 54 15 18.