Syntens

Fonkelende ambities na bezoek van De ToekomstBedrijven

Adviseurs van Syntens bezoeken in samenwerking met de Kamer van Koophandel Limburg in oktober een groot aantal kleine en middelgrote industriële bedrijven in Maastricht. Doel is om de MKB-bedrijven kennis te laten maken met de ondersteuningsmogelijkheden die er bestaan voor vernieuwende bedrijven. In deze persoonlijke gesprekken wordt gekeken naar de toekomstplannen en krijgt de ondernemer gratis advies over hoe deze te realiseren. Een hulpmiddel voor ondernemers om kansen en ambities te verzilveren. Bedrijven worden telefonisch benaderd maar u kunt ook zelf contact opnemen met Syntensadviseur Albert de Graaf via telefoonnummer 088 - 444 0 005 of stuur een mail naar albert.degraaf@syntens.nl.

Uit onderzoek van o.a. de Fontys Hogeschool blijkt dat veel MKB-ondernemers niet actief met toekomstplannen bezig zijn. Redenen hiervoor zijn geen tijd, geen geld en gebrek aan kennis. De ToekomstBedrijven wil MKB-bedrijven daarom wijzen op de mogelijkheden voor ondersteuning die er ook voor hen bestaan.

Repon B.V., een dakdekkerbedrijf uit Maastricht, spreekt uit ervaring: âDe ToekomstBedrijven dwingt je verder te kijken dan je volgende opdracht. In ons achterhoofd speelden bijvoorbeeld al langer het idee om het renoveren van de hele buitenschil van een gebouw aan te bieden, in plaats van alleen dakdekken. Dankzij het gesprek met de Syntensadviseur van De ToekomstBedrijven hebben we er echt werk van gemaakt en staan er afspraken met leveranciers en potentiële opdrachtgevers in de agendaâ, aldus Alex Minkenberg, directeur van Repon B.V.

[Syntensadviseur%20Ton%20Geurts%20op%20bezoek%20bij%20ondernemer%20Alex %20Minkenberg%20van%20Repon%20BV.jpg]

Syntensadviseur Ton Geurts op bezoek bij
ondernemer Alex Minkenberg (Repon BV) en
Chertie Dirks (KvK Limburg)

Campagne De ToekomstBedrijven
De ToekomstBedrijven is een campagne van Syntens in samenwerking met de Kamer van Koophandel om MKB-bedrijven te betrekken bij het bestaande innovatienetwerk voor een beter toekomstperspectief. Vanaf medio 2008 bezoeken Syntensadviseurs in Zuid-Nederland 2.000 nieuwe bedrijven om in een persoonlijk gesprek te luisteren naar wat hen drijft en te helpen kansen te realiseren. De adviezen zijn kosteloos dankzij de financiële steun van de Provincies Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en de Europese Unie. Na bijna twee jaar hebben ongeveer 1000 bedrijfsbezoeken plaatsgevonden. Ruim 55% van deze bedrijven is doorverwezen of heeft vervolgtraject gestart voor een betere toekomst.

Zie voor meer informatie www.toekomstbedrijven.nl.