Politie Brabant-Noord

Twee overvallen Oss, getuigen gezocht

Oss, 28-09-2010 o De politie is op zoek naar getuigen van twee overvallen gepleegd tussen zes uur en zeven uur dinsdagmorgen.

Om 06.10 uur staat een 36-jarige inwoner uit Oss bij de pinautomaat van de Abn-Amro bank aan de Leygraaf. Op dat moment wordt hij bedreigd door een man met een vuurwapen. De man heeft een pet op. Het slachtoffer raakt in gevecht met de dader. Door deze vechtpartij lopen de mannen de weg op waar meerdere auto's hard moeten remmen om een aanrijding te voorkomen. De dader vlucht lopend weg zonder buit.

Om 06.58 uur staat een 53-jarige inwoner uit Oss geld te pinnen bij de pinautomaat van de Rabobank aan de Wolfskooi. Dit is enkele honderden meters verwijderd van de eerdere poging tot een overval aan de Leygraaf.

Hij wordt bedreigd door een man met een vuurwapen. Deze man heeft een capuchon op. De dader lost een schot waarbij gelukkig niemand gewond raakt. Het slachtoffer loopt weg en de dader kan er met een klein geldbedrag van door gaan. Kort daar na vertrekt er van het nabij gelegen parkeerterrein een lichtkleurige station wagen.

De politie is direct een uitgebreid onderzoek gestart waarbij al meerdere mensen gehoord zijn. Ook zal er bekeken worden of er duidelijke camerabeelden van de dader zijn. Er is een sterk vermoeden dat de twee overvallen door dezelfde dader(s) gepleegd zijn. De politie wil graag in contact komen met de bestuurders van de auto's die op de Leygraaf hard moesten remmen voor de vechtende mannen. Ook wil de politie weten wie er in de lichtkleurige stationwagen zat die kort na de tweede overval weg reed van het parkeerterrein.

Deze getuigen, maar uiteraard ook andere mensen die iets van deze overval weten en nog niet met de politie gesproken hebben, worden dringend verzocht contact op te nemen met de recherche in Oss via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.