Politie Rotterdam Rijnmond



POLITIE ARRESTEERT VIER VERDACHTEN OVERVAL JUWELIER

Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Zuid

Datum publicatie: 28-09-2010 15:14

RHOON/ROTTERDAM - Twee arrestatieteams hebben dinsdag in de vroege ochtenduren vier verdachten gearresteerd voor de overval op een juwelier aan het Strawinskyplein in Rhoon . Hierbij zijn twee vuurwapens, een nepvuurwapen, een replica machinegeweer, verdovende middelen, geld en sieraden in beslag genomen.

Donderdagochtend 24 juni kwamen vier overvallers de juwelierszaak in en bedreigden het aanwezige echtpaar met vuurwapens. Vitrines werden kapot geslagen en de vrouw moest onder bedreiging de kluis openen. Het viertal ging er met sieraden vandoor in een gereedstaande auto.

De politie stelde na de melding direct een uitgebreid onderzoek in en keek de beelden van de beveiligingscamera's in de winkel uit. Met meerdere politiewagens werd de omgeving afgezet en ook op uitvalswegen werd via o.a. cameratoezicht een onderzoek ingesteld.

Later die dag en ook de weken daarna zijn diverse getuigenoproepen gedaan. Ook het programma Opsporing Verzocht toonde beelden van de verdachten. Meerdere juweliers in de regio Rotterdam-Rijnmond kregen, vanwege de onrust die was ontstaan, een brief van de politie en bezoek van de buurtagent. In de brief werden zij op de hoogte gebracht van de stand van zaken van het onderzoek en kregen tips om preventiemaatregelen te nemen.

Het uitgebreide onderzoek van de Bovenregionale Recherche ging onverminderd en in volle sterkte door. Een combinatie van de resultaten van het onderzoek, tips van burgers en de camerabeelden hebben geleid tot de aanhouding van de verdachten.
De Rotterdammers werden in woningen in Rotterdam-Zuid en Rotterdam-West aangehouden. Eén van hen wordt eveneens verdacht van een overval begin februari op een juwelier aan de Botersloot in Rotterdam. Een team gaat verder met het onderzoek.

De aanpak van overvallen heeft de allerhoogste prioriteit voor de politie. Dag en nacht werken vele tientallen politiemensen aan het voorkomen van overvallen en het arresteren van overvallers. Dit alles onder het motto: "pleeg geen overval, want je wordt gepakt!"