Politie Rotterdam Rijnmond



AANVULLING OP BERICHT "ZEVEN AANHOUDINGEN BIJ ALCOHOLCONTROLE"

Datum publicatie: 28-09-2010 17:16

In een eerder verstuurd persbericht werd melding gemaakt van zeven aanhoudingen. Dit klopt niet. Het juiste aantal is 110 aanhoudingen. 99 bestuurders kregen een proces verbaal.

De politie heeft in het centrum van Rotterdam 110 automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. De agenten controleerden extra vanwege de landelijke alcoholcontrole-week. 99 van hen kregen een proces verbaal.

Zeven automobilisten reden zonder rijbewijs of hadden hun rijbewijs al eerder in moeten leveren omdat ze gepakt waren met alcohol op achter het stuur. Eén bestuurder maakte het wel erg bont. Hij bleek al zes keer eerder te zijn aangehouden voor rijden onder invloed. Daarnaast bekeurden de agenten opvallend veel beginnend bestuurders (21). De automobilisten die werden betrapt zonder rijbewijs of waarvan het rijbewijs al eerder was ingenomen, zijn aangehouden.

De controles vonden plaats van maandag 13 september tot maandag 27 september. In totaal controleerden de agenten 2559 bestuurders. Het hoogst gemeten waarde was 1055 ug/l. Dat komt overeen met 2,41 promille en is bijna vijf keer zoveel als toegestaan.

Update op bericht: ZEVEN AANHOUDINGEN BIJ ALCOHOLCONTROLE