Gemeente Zoetermeer

Muurschilderingen met een boodschap

o Kleurrijke muurschilderingen versieren de muren van de Prinses Margrietschool en het Stedelijk College. Kunstenares Johana del Carmen Centeno Scott uit Nicaragua maakte de kunstwerken samen met leerlingen en leerkrachten.
Groeien door bloeien
Edo Haan (wethouder Stedenband Jinotega) onthulde vrijdag 24 september de muurschildering van de Prinses Margrietschool met het thema 'groeien door bloeien'. Op veel vlakken is groei noodzakelijk om te kunnen ontwikkelen. Onderwijs helpt mensen daarbij. Niet alleen in Nederland, maar ook in Nicaragua. Bloeien verwijst naar de ontwikkeling van kind tot evenwichtige volwassene. Het is ook een verwijzing naar de naam van de school. De muurschildering bij het Stedelijk College viert het vijftienjarig bestaan van de school. Het laat algemene cultuur en natuuruitingen van Nicaragua zien, zoals kathedralen, vulkanen en vogels. Het verwijst ook naar het Millenniumdoel 'alle kinderen naar school'.

Millenniumdoelencampagne
De kunstenares is op uitnodiging van de gemeente en de stedenbandorganisatie Vereniging voor Internationale Solidariteit (VIS) twee weken in Zoetermeer. Haar bezoek staat in het teken van de Millenniumdoelencampagne. Deze campagne is bedacht door de Verenigde Naties om wereldwijd de armoede te bestrijden. De gemeente Zoetermeer werkt mee aan de campagne en zet zich met name in om in zusterstad Jinotega alle kinderen naar school te laten gaan en om daar de economische ontwikkeling en werkgelegenheid te verbeteren.

Zie ook

* Stedenbanden & Millenniumdoelen