Gemeente Alphen aan den Rijn

voorstel voor adres discotheek

College doet voorstel voor adres discotheek

De locatie Hoorn-West is in december 2009 door de raad gekozen als gebied waar een discotheek (uiteindelijk) van ongeveer 2000 m2 gevestigd kan worden. Hiervoor wordt aan de raad het terrein aan de Eikenlaan 255 voorgesteld.

Als gemeente bouwen en exploiteren we de discotheek niet zelf, maar maken we de vestiging ervan planologisch mogelijk. De discotheek kan gevestigd worden op het voorgestelde adres, onder de voorwaarde dat voor de huidige gebruiker, de Alphense Hondenclub, een definitieve alternatieve locatie beschikbaar komt.

Er is in het gebied Hoorn West een aantal plekken geïnventariseerd waar uiteindelijk aan het einde van het traject (vermoedelijk in 2013) een discotheek gevestigd kan worden. Van alle plekken zijn voor- en nadelen opgesomd. Een aantal plekken viel al op voorhand af door het huidige gebruik. Ook is er onderzocht of er milieuhygiënische bezwaren zijn bij bepaalde locaties. Uiteindelijk is een drietal adressen overgebleven, dit zijn:

1. bedrijfsverzamelgebouw aan Maatschapslaan,
2. het open gebied tussen Hoorn, Leidse Schouw en Eikenlaan en
3. Eikenlaan 255.

Voor deze drie adressen is een quick scan VER (veiligheids effectrapportage) uitgevoerd.
Op basis hiervan wordt geadviseerd het terrein aan de Eikenlaan 255 als meest geschikte adres aan te wijzen.

Wanneer de raad instemt met het adres, zal de volgende fase starten; het vinden van een geschikte exploitant/initiatiefnemer. Er hebben zich in een eerdere fase van dit traject al twee initiatiefnemers gemeld. Het eerste kwartaal 2011 wordt verwacht een keuze te kunnen maken uit een exploitant.

6 oktober 2010 wordt een informatieavond georganiseerd op het stadhuis voor omwonenden en ondernemers van/ in het gebied Hoorn-West.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn