Gemeente Leudal


Nieuws

Inspraak herontwikkeling terrein "klooster Mariabosch" Baexem

Op 8 juli 2008 is er een informatieavond geweest over de herontwikkeling van het terrein klooster Mariabosch in Baexem. Tijdens deze bijeenkomst is een conceptbeeldkwaliteitsplan met een woningbouwprogramma gepresenteerd en toegelicht aan omwonenden, andere belanghebbenden en belangstellenden en speciaal genodigden.

Er is ruimschoots de gelegenheid geboden voor het stellen van vragen en het maken van opmerkingen. In het vervolg op deze informatieavond hebben er diverse ambtelijke en bestuurlijke gesprekken plaatsgevonden met de betrokken partijen en zijn er specifieke informatiebijeenkomsten gehouden met o.a. de dorpsraad Baexem en een werkgroep van omwonenden. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een voorontwerpbestemmingsplan (verbeelding, regels en toelichting) met bijbehorende stukken (beeldkwaliteitsplan, (woningbouw)programma en onderzoeksrapporten).

Voorontwerp bestemmingsplan ter inzage

Conform de inspraakverordening van de gemeente Leudal en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht maken wij u bekend dat het voorontwerp bestemmingsplan "Park Mariabosch" met de daarbij behorende stukken met ingang van donderdag 30 september 2010 tot en met woensdag 10 november 2010, ter inzage ligt bij de publieksbalie in het gemeentehuis te Heythuysen, Dorpstraat 1 en bij het loket Bouwen, Wonen & Milieu in Roggel, Markt 6.
Daarnaast zijn de plannen te raadplegen op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1640.BP10BaMa riabosch-VO03 (Let op! Dit is een ander adres dan dat wat in de Streekbode dd. 29-09-2010 vermeld staat) en en de gemeentelijke website www.leudal.nl onder het kopje "Wonen en Leven - Bouwen en Wonen - Ruimtelijke plannen".
De bronbestanden zijn beschikbaar via
http://leudal.gemeentedocumenten.nl/ onder het kopje "publicatie".

Gedurende bovengenoemde periode wordt een ieder in de gelegenheid gesteld naar keuze mondeling of schriftelijk, een inspraakreactie in te dienen bij burgemeester en wethouders van Leudal, Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen.
Degenen die mondeling een reactie naar voren willen brengen kunnen contact opnemen met de projectbegeleider H. Kanders, tel. 0475 - 85 97 53 of per e-mail h.kanders@leudal.nl.

Informatiebijeenkomst

Bovendien wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd op 14 oktober 2010.
De informatieavond vindt plaats in Gemeenschapshuis Baexheimerhof, Kerkstraat 1a in Baexem en begint om 19:30 uur. Iedereen die daarvoor belangstelling heeft is welkom en nodigen wij van harte uit. Naast een korte algemene toelichting over het programma in het plangebied en de bestemmingsplanvertaling zal er aandacht worden geschonken aan een aantal specifieke zaken. Dit zijn o.a. de geluidseffecten/-hinder op de bestaande en nieuwe woningen, de bescherming monumentale bomen/park, de externe veiligheid en het behoud van de karakteristieke elementen van het klooster. De aanwezigen krijgen uitgebreid de kans om vragen te stellen en tot het maken van opmerkingen. Van de inspraakprocedure wordt een eindverslag gemaakt.

Vervolgens zal worden afgewogen of er aanleiding is om het plan aan te passen. Na deze afweging zal het opstarten van de formele procedure ingevolge de Wet ruimtelijke ordening plaatsvinden.

Ter inzage

(voorontwerp) Bestemmingsplan 'Park Mariabosch' in Baexem