Politie Gelderland-Zuid

Bromfietsers en landbouwverkeer

Waardenburg, 28-09-2010 o Dinsdag 28 september tussen 07:00 uur 10:00 uur heeft de politie in Geldermalsen een bromfietscontrole gehouden. Deze vond plaats ter hoogte van de Waalbrug bij Waardenbrug.

Tijdens de controle zijn er ongeveer 35 Brommers gecontroleerd op voornamelijk de snelheid. Bij de test op de rollenbank bleken negen brommers de maximale constructiesnelheid te overschrijden. Twee van de negen werden verzocht het kentekenbewijs in te leveren en de brommerfiets te laten herkeuren. Eén brommer is hierbij voor technisch onderzoek in beslaggenomen. In het kader van de algemene verkeersveiligheid werden voor diverse feiten nog zes processen verbaal opgemaakt.

Besmeurde wegen
Verder is er gecontroleerd op het landbouwverkeer. In deze tijd van het jaar rijden veel boeren van het land om daarna de openbare weg op te gaan. Dit geeft veel besmeurde wegen wat een gevaar op de weg kan zijn. Daarnaast zijn veel laadbakken niet door middel van een voorgeschreven dekzijl afgedekt zodat er veel resten op de wegen belanden. In het kader van de algemene verkeersveiligheid zijn hiervoor drie processen verbaal uitgeschreven. (13)

Laatst gewijzigd 28-09-2010 17:36 | © Regio Gelderland-Zuid |