Ingezonden persbericht

Dinsdag 28 september in World's Untold Stories

Secret Jew

Steeds meer Polen ontdekken Joodse wortels

Deze aflevering van World's Untold Stories staat in het teken van de veranderingsprocessen die op dit moment gaande zijn in Polen. 20 jaar na de val van het Communisme vindt er een wedergeboorte plaats van de Joodse gemeenschap. Honderden Polen komen tot de ontdekking dat zij Joodse wortels hebben, iets dat altijd verborgen is gebleven in de tientallen jaren na de Holocaust en de communistische onderdrukking. De programmamakers ontmoeten Pawel, een voormalige neonazi skinhead, die vroeger Nazigroeten bracht en Joodse kinderen in elkaar sloeg, maar toen ontdekte dat hij en zijn vrouw Joods zijn en als gevolg daarvan nu door het leven gaan als orthodoxe Joden. World's Untold Stories analyseert dit curieuze fenomeen en duikt in de levens van de individuen die door deze ontdekkingen hun leven een totaal andere wending zien nemen.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over het lot van de zwakkeren in de maatschappij en mysterieuze zaken worden onthuld.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie. Het programma duurt een half uur.

World's Untold Stories: Secret Jew wordt uitgezonden op:

Dinsdag 28 september om 13.30 uur en 18.30 uur

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht