Gratis openbaar vervoer bezoekers technologiebeurs

26/02/2010 07:49

Federatie van Technologiebranches

Brancheorganisatie FHI neemt maatschappelijke verantwoordelijkheid

Iedereen die in de laatste week van september de technologiebeurs HET Instrument bezoekt, kan gratis naar Amsterdam RAI reizen. De organisator van het evenement, FHI, federatie van technologiebranches, heeft daartoe een overeenkomst gesloten met Amsterdam RAI en NS. Behalve met deze regeling, levert de organisatie ook een bijdrage aan het bestrijden van files door de openingstijden aan te passen. De bezoekers worden pas na de ochtendspits verwacht en kunnen blijven tot half acht 's avonds.

De organisatie wil met deze maatregelen illustreren dat technologie bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke problemen. De bedrijven die samen het grootste technologie-evenement van de Benelux vormgeven komen uit drie branches, industriële elektronica, industriële automatisering en laboratorium technologie. De industriële elektronica levert met name een bijdrage aan meer veiligheid. De bedrijven die exposeren onder de vlag van industriële automatisering zijn degenen die duurzame productie en energietransitie mogelijk maken. De derde 'poot' is de snel aan betekenis winnende laboratorium technologie, die een bepalende factor vormt in de ontwikkeling van life science en biofarma. Onlangs vroeg de nieuwe voorzitter van FHI, Eric van Schagen, ceo van Simac Techniek, nadrukkelijk aandacht voor de technologiesector als 'enabler' voor het oplossen van maatschappelijke problemen.

Dat de vraag naar technologie structureel verhoudingsgewijs toeneemt, blijkt uit het feit dat de bedrijven in de bij FHI aangesloten branches het minder slecht doen dan in een aantal andere sectoren van de economie. Uit de inschrijvingen van bedrijven als exposant op HET Instrument, blijkt vertrouwen in de toekomst. Van de zes beschikbare beurshallen was medio februari tweederde van de vloer verhuurd. Uiteindelijk ontvangen naar verwachting ongeveer vierhonderdvijftig bedrijven in vier dagen tijd zo'n 16.500 hoogopgeleide professionals in de RAI.

Flankerend aan het programma op de beursvloer, vindt in het RAI-congrescentrum in dezelfde week, van 28 september tot en met 1 oktober, de grootste technologieconferentie plaats die ons land kent. In een twintigtal seminarsessies vinden in totaal meer dan honderdvijftig technologielezingen plaats. Er worden ongeveer tweeduizend conferentiedeelnemers verwacht.

HET Instrument wordt sinds 1956 elke twee jaar georganiseerd. De afgelopen tien edities vonden plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Voor dit jaar en ook voor de komende jaren, in elk geval tot en met 2014, heeft de organisatie gekozen voor Amsterdam RAI als locatie voor het evenement dat internationale bekendheid geniet binnen de technologiebranches.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.fhi.nl