Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Pluim op de Hoed en Utrechts Heuvelrug Compliment

De gemeente Utrechtse Heuvelrug nodigt alle vrijwillgers uit voor de vrijwilligersbijeenkomst op dinsdag 28 september 2010.

De gemeente wil met deze vrijwilligersbijeenkomst graag haar waardering tonen voor het werk van alle vrijwilligers. Naast belangrijk voor individuele personen is vrijwilligerswerk ook van enorm maatschappelijk belang. Organisaties ontvangen een uitnodiging.

Prijzen
Op de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst worden enkele prijzen uitgereikt en de winnaars ervan in het zonnetje gezet. Eén vrijwilliger wordt beloond met een individuele prijs: de Pluim op de Hoed. Deze prijs bestaat uit een beeld en een oorkonde. Daarnaast is er een groepsprijs, namelijk het Utrechts Heuvelrug Compliment. Dit is een prijs in de vorm van een geldbedrag dat de groep naar eigen inzicht mag inzetten.

Inzending
Voor de toekenning van deze prijzen hebben we uw medewerking nodig. Wij hebben de volgende vragen:

Kent u een vrijwilliger die een Pluim op de Hoed verdient? Of kent u een vrijwilligersgroep die volgens u in aanmerking komt voor het Utrechts Heuvelrug Compliment?

Geef hem/haar en/of de groep dan nu op voor de Vrijwilligersprijs 2010!!
De formulieren vindt u onderaan deze tekst.

Uit de inzendingen worden, op advies van het vrijwilligerspanel, één kandidaat voor de individuele prijs en één groep voor de groepsprijs gekozen. Om alles voor de bijeenkomst op 28 september 2010 goed te kunnen organiseren, vragen we u om uw nominaties in te zenden vóór 8 september 2010.

Stuur uw inzending en informatie vòòr 8 september 2010 naar:

Gemeente Utrechtse Heuvelrug
Nana Bies, kabinet/vertrouwelijk
Postbus 200
3940 AE Doorn
Of per e-mail nana.bies@heuvelrug.nl

Heeft u vragen over de bijeenkomst of de voordracht voor de vrijwilligersprijzen? Neemt u dan contact op met Nana Bies, telefoon (0343) 56 56 07, of via e-mail: nana.bies@heuvelrug.nl. Bij haar kunt u ook een formulier opvragen.

Criteria Pluim op de Hoed

Een vrijwilliger die een nieuwe wending / cultuur / beleidswijziging tot stand heeft weten te brengen binnen de organisatie

Op het gebied van vrijwilligerswerk (beleid) vernieuwing in gang heeft weten te zetten
Of
Een vrijwilliger die al lang vrijwilligerswerk verricht, het liefst verschillende soorten vrijwilligerswerk bij één of meer organisaties.
De vrijwilliger levert een bijdrage aan de samenleving/Utrechtse Heuvelrug/buurt
Hij/zij brengt mensen met elkaar in contact en/of bevordert de saamhorigheid

Criteria Utrechts Heuvelrug Compliment
Een nieuwe groep; nieuwe activiteit of nieuw initiatief Of
Een groep die zorgt voor een al jarenlang bewezen activiteit, voor de bevolking voor Utrechtse Heuvelrug, liefst betrekkelijk onbekend/ op achtergrond uitgevoerd
Het gaat hierbij om structureel vrijwilligerswerk, waaronder een minimaal aantal uren
De toekenning van het compliment kan een wervende werking hebben naar anderen en betekent een "duwtje in de rug" Ondersteunende activiteiten (binnen een organisatie, of van de activiteit), ten behoeve van de kerntaak kunnen bij de afweging een pluspunt betekenen.
Omvang in verhouding t.o.v. de doelgroep

te downloaden
Inschrijfformulier vrijwilligersprijs 2010 vrijwilliger.doc Inschrijfformulier vrijwilligersprijs 2010 groep.doc