Rijksvoorlichtingsdienst

Koningin bij opening nieuw landelijk VUmc Alzheimercentrum

Hare Majesteit de Koningin is dinsdagochtend 28 september in Amsterdam aanwezig bij de opening van het vernieuwde landelijk VUmc Alzheimercentrum. Uitbreiding van de faciliteiten maakt het mogelijk diagnostiek, behandeling en wetenschappelijk onderzoek te combineren. De verbinding tussen wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg is noodzakelijk om vooruitgang in de strijd tegen dementie te boeken.

Het nieuwe Alzheimercentrum van VU medische centrum kan aan meer patiënten hoogwaardige specialistische zorg bieden. Daarnaast is in het centrum meer ruimte voor het doen van wetenschappelijk onderzoek zoals bijvoorbeeld onderzoek bij de groeiende groep jong dementerenden.

Een online patiëntenportaal maakt informatie-uitwisseling mogelijk met patiënten, mantelzorgers en verwijzers. Ook biedt het mogelijkheden voor het opzetten van internet-communities. Voordat patiënten het VUmc Alzheimercentrum fysiek bezoeken kunnen ze een digitaal bezoek brengen. Via een beveiligde site kunnen patiënten vragen stellen aan hun arts en een webspreekuur bezoeken.

Noot voor redacties (