Dienstenbond CNV

Nieuws

23 september 2010

CNV Dienstenbond voert constructief gesprek met Ter Stal

Maandag 20 september 2010 hebben CNV Dienstenbond en de directie van Ter Stal een constructief gesprek gevoerd. Medewerkers hebben een aantal nieuwsbrieven ontvangen van CNV Dienstenbond, waarin een aantal punten aan de orde zijn gesteld zoals salarisbetaling en het alleen staan in de winkel. Ter Stal had de belofte gedaan om onduidelijkheden weg te nemen en te komen tot verbeteringen. Zij zijn die belofte nagekomen.

Salarisbetaling
Ter Stal heeft een aantal aanpassing doorgevoerd in het systeem van de salarisbetaling. Het is nu mogelijk om de derde van de maand de salarisbetaling uit te voeren (mocht de derde van de maand in het weekend vallen, dan kan het een dag later worden). Maandloners en medewerkers die op uurbasis worden betaald krijgen dan allemaal gelijktijdig hun salaris overgemaakt. U hebt van uw werkgever een lijst ontvangen waarop de betaaldata voor 2010 staan vermeld. Daar kan geen misverstand meer over bestaan.

Alleen staan in de winkel
Vanuit filialen uit alle hoeken van het land werd het probleem alleen in de winkel staan benoemd. De directie heeft een beleidsnota gemaakt die ook naar de filialen zal worden verzonden. Daarin staat dat een medewerker maximaal 2 uren 's ochtends en 1,5 uur 's middags alleen in een filiaal mag werken. Voor de overige uren staat u altijd met een collega in de winkel. Alleen bij grote overmacht (plotselinge ziekte van een collega of andere calamiteit) kan het nog voorkomen dat u alleen in de winkel staat. Mocht het incidenteel voorkomen dat u alleen in een filiaal werkt, dan mag u de pauzetijd opschrijven als gewerkte tijd.

OR
Van een aantal medewerkers kwam het ontbreken van een OR bij Ter Stal als punt naar voren. De directie wil alle medewerking verlenen aan het oprichten van een OR. De vraag moet dan wel vanuit u zelf gesteld worden. Er is eerder een enquête uitgevoerd binnen de organisatie, waaruit bleek dat er binnen de organisatie geen interesse was voor een OR. Mocht u het belangrijk vinden om als medewerkers mee te kunnen praten over de ontwikkelingen binnen de organisatie, meldt u dan via uw rayonmanager of via onderstaande contactpersoon bij het CNV voor het opstarten van een OR.

Stap voorwaarts
Uw werkgever heeft verbeteringen doorgevoerd n.a.v. de nieuwsbrieven van CNV Dienstenbond. In het gesprek van afgelopen maandag hebben zij aangegeven open te staan voor problemen die werknemers ervaren. Hebt u zaken waar u tegen aan loopt of worden de afspraken die met u gemaakt zijn niet nagekomen, trek dan aan de bel. Geef het aan bij uw rayonmanager, of is die stap te groot bij uw CNV bestuurder.

Vragen of opmerkingen?
Als u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief heeft dan kunt altijd contact zoeken met uw bestuurder: Pien Zijlstra tel. 0512-583440, per mail: p.zijlstra@remove-this.cnvdibo.nl of per post: Postbus 397,9200 AJ Drachten.