Dura Vermeer

Zoetermeer - 28 september 2010

Dura Vermeer en TU Delft ondertekenen convenant

Dura Vermeer en TU Delft hebben voor een vernieuwingscampagne van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG) van de TU Delft een convenant ondertekend.

Koene Talsma (lid Raad van Bestuur Dura Vermeer Groep NV) heeft namens Dura Vermeer het convenant ondertekend. De vernieuwingscampagne heeft als doel onderzoek en onderwijs steviger te verbinden aan maatschappelijke vraagstukken rondom Deltatechnologie, Bouw & Infrastructuur en Transport opdat oplossingen gevonden worden.

Urgente vraagstukken
Het is volgens Dura Vermeer hard nodig om te blijven werken aan oplossingen voor de urgente vraagstukken rondom leefbaarheid en veiligheid van onze laaggelegen delta''s, duurzame infrastructuur en mobiliteit. Klimaatverandering versterkt deze wens alleen maar.

Met de afnemende financiering door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen is participatie vanuit de sector noodzakelijk om het internationaal toonaangevende civiel onderwijs en onderzoek in Nederland te kunnen behouden. Rijkswaterstaat, Unie van Waterschappen, vier grote gemeenten, de acht grootste ingenieursbureaus, de zeven grootste aannemers, Prorail, Havenbedrijf Rotterdam, de Vereniging van Waterbouwers en de drie grootste grondstoffenleveranciers achten het dan ook noodzakelijk om, ook in deze tijden van economische crisis, te investeren in de civiele ingenieur van de toekomst en in kennisontwikkeling. Zij hebben voor de vernieuwingscampagne gezamenlijk een bedrag van 13 miljoen euro voor een periode van 5 jaar beschikbaar gesteld.

Delft én Twente
Professor Louis de Quelerij, Decaan van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen, markeert de investeringscampagne als de overgang naar een meer intensieve samenwerking van de TU Delft met de civieltechnische sector. "Wij vragen de sector meer na te denken over de lange termijn behoefte op het gebied van onderwijs en onderzoek, terwijl onze hoogleraren hun programmering beter zullen afstemmen op deze behoefte. Dit zal bijdragen aan een permanente kwaliteitsverbetering van zowel de sector als de faculteit." Hoewel het merendeel van de vernieuwing plaats zal vinden binnen de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de TU Delft, is deze vernieuwingscampagne ook gericht op Civiele Techniek van de Universiteit Twente.