KNHS

Imke Schellekens tovert jury een sterke proef voor (met filmpje)
27 september 2010
Imke Schellekens - Sunrise-1

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - Even was er bij Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) na afloop van haar rit sprake van ontgoocheling. Twee fouten, één in de zigzag en één in de changementen om de twee, kostten de Brabantse amazone en Hunter Douglas Sunrise punten. Toch gaat Imke na de eerste dag met een score van 73.447% aan de leiding, voor de Duitser Christoph Koschel met Donnperignon, terwijl Hans Peter Minderhoud (Harskamp) met Exquis Nadine de derde plek inneemt. "Een goede uitgangspositie voor morgen", vatte bondscoach Sjef Janssen de resultaten van de eerste dag kort en bondig samen.

De fout in de zigzag - zij kreeg daarvoor vieren die ook nog eens dubbel telden - rekende de amazone zichzelf aan. "Ik dacht dat ik nog een galopsprong moest maken in de zigzag, maar dat was mijn hoofd. Mijn lichaam zei schijnbaar iets anders en daar reageerde Sunrise direct op, met als gevolg een grote fout. Ik baal er echt van, maar vooral omdat deze merrie de blunder van mij niet verdiende. Ze liep geweldig en voor mijn gevoel liep ze fijner dan ooit. Daarbij komt dat ik ook al een paar dagen het gevoel heb dat ze in de vorm van haar leven verkeert. Als ze nu draaft dan veert ze door haar hele lichaam en ik merk ook dat nu ze iets slanker is Sunrise ook beter beweegt. Ze is elektrischer in haar bewegingen geworden en alhoewel ik zelf van mening ben dat ik een iets Rubensachtiger paard mooier vind, merk ik dat deze slankere vorm haar beter bevalt", aldus Schellekens.
In de changementen om de twee week Imke iets van haar lijn af en leek dat te willen compenseren. "Je merkt dat het niet helemaal gaat zoals je wilt, dan ga je compenseren en dan gaat het fout. Als ik misschien niets gedaan had zou ik zeker achten en anders mogelijk zelfs negens hebben gescoord. Nu waren het slechts zessen".

Bondscoach Sjef Janssen vond het jammer van de twee fouten die de combinatie Schellekens Hunter Douglas Sunrise maakte, maar vond de wijze waarop de combinatie had gepresteerd heel goed. "Het waren twee volstrekt overbodige fouten. In het verleden heeft Imke meerdere malen laten zien dat ze de potentie heeft om in de Grand Prix een score te kunnen realiseren van boven de 75% en het zou mooi zijn geweest als ze dit nu weer had weten te halen".

Bekijk hier een interview met Imke direct na de proef

Meer info zie: www.alltechfeigames.com

Foto's Imke Schellekens met Hunter Douglas Sunrise door: www.melissen.net

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS