Gemeente Kapelle

Spannende openingswedstrijd in nieuwe pannakooien

De voorrondes voor het Zeeuws Kampioenschap Panna in Kapelle en Wemeldinge waren een mooie gelegenheid om de nieuwe pannakooien te openen. Dinsdag 21 september 2010 gebeurde dit in Wemeldinge met een spannende pannawedstrijd tussen wethouder sport Jon Herselman en oud-profvoetballer Dennis de Nooijer. Een spannende wedstrijd waarbij beiden behoorlijk fanatiek te werk gingen. Dinsdag 28 september 2010 heeft de opening op eenzelfde manier in Kapelle plaatsgevonden.

Na de openingswedstrijd mochten de deelnemers van de voorrondes het tegen elkaar opnemen en hun straatvoetbalkunsten laten zien om zo te strijden voor een plaats op het Zeeuws Kampioenschap Panna wat op 28 oktober 2010 in Middelburg plaatsvindt, een initiatief van verschillende Zeeuwse gemeenten. Tien finalisten uit de gemeente Kapelle hebben zich hiervoor geplaatst en kunnen een gooi doen naar de titel Zeeuws Kampioen.

Voortkomend uit het breedtesportproject zijn de pannakooien afgelopen voorjaar geplaatst aan de Vroonlandseweg in Kapelle en aan de Chezeeweg in Wemeldinge. Beiden worden vanaf het eerste moment al volop gebruikt door jeugd van diverse leeftijden.